WhatsApp laat je nu videobellen en gifjes versturen

Thomas Haenen
14 november 2016, 21:15
2 min leestijd
WhatsApp laat je nu videobellen en gifjes versturen

WhatsApp begint de week met een forse update. Je kunt de berichten-app nu ook gebruiken voor videogesprekken én er is eindelijk ondersteuning voor bewegende afbeeldingen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp videogesprek

De nieuwe functies zijn beschikbaar in WhatsApp 2.16.532, een update die op dit moment wordt uitgerold via de Play Store. Binnen enkele dagen zouden de features voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

WhatsApp heeft in het voorbije jaar al herhaaldelijk geëxperimenteerd met videobellen. De functie dook op in verschillende bèta’s van de berichtendienst maar is nu eindelijk voor iedereen beschikbaar.

Whatsapp gif

Je start een WhatsApp videogesprek door rechtsboven in een gesprek op het telefoon-icoontje te drukken. Vervolgens krijg je de keuze tussen een audio- en videogesprek. Vervolgens wordt direct verbinding gelegd met je gesprekspartner. Let wel: videobellen via 4G gebruikt relatief veel data. Door ‘beperkt datagebruik’ aan te zetten bij de instellingen bespaar je op je MB’s, maar gaat ook de beeldkwaliteit fors omlaag.

GIFjes versturen via WhatsApp

Daarnaast biedt WhatsApp eindelijk ondersteuning voor gifjes. Je kunt de berichtendienst nu gebruiken om bewegende afbeeldingen te verzenden. Telegram, Facebook Messenger, Allo en andere alternatieven voor WhatsApp bieden deze optie al geruime tijd.

Wel kleven er nog wat haken en ogen aan de gif-functie van WhatsApp. Zo moet je een bewegende afbeelding eerst opslaan, en hem vervolgens naar WhatsApp delen via de Foto-app op je toestel. Direct vanuit WhatsApp een gifje zoeken tussen je afbeeldingen en versturen zit er nog niet in. Vermoedelijk wordt die functie op een later moment wel toegevoegd.

WhatsApp voor Android downloaden

Je kunt WhatsApp gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Mocht de update nog niet beschikbaar zijn voor jouw toestel, dan kun je deze ook downloaden als apk-bestand via deze site. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu