Handig: WhatsApp laat je video’s bekijken voordat ze zijn gedownload
Wouter Nijsen
whatsapp

WhatsApp

Gratis

Onze score

9

Er is stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan de bètaversie van WhatsApp. Wanneer je een video ontvangt, hoef je niet meer te wachten voordat deze is gedownload, voordat je ‘m kunt bekijken.

Sneller WhatsApp video’s bekijken

Hoewel onlangs de videobelfunctie van WhatsApp werd gelanceerd, is er alweer een nieuwe functie te vinden in de chat-app. Het is namelijk mogelijk om ontvangen video’s direct te bekijken, terwijl ze op de achtergrond worden gedownload. Voorheen moest je eerst wachten voordat het filmpje helemaal opgeslagen was, voordat je het kon kijken.

WhatsApp gebruikt je wifi- of 4G-verbinding om een video te bufferen terwijl hij tegelijk wordt binnengehaald. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van je (mobiele) internetverbinding. De functie lijkt te werken bij bètaversie 2.16.354, maar ook bij nieuwere versies zijn video’s direct te bekijken.

Via APK Mirror kun je de bètaversie van WhatsApp op je Android-toestel installeren. Instructies vind je in ons artikel over het installeren van apk-bestanden. Het is echter ook mogelijk om je aan te melden voor het officiële bètaprogramma van WhatsApp in de Play Store. De feature werkt vooralsnog alleen op Android, maar komt vermoedelijk binnenkort naar iOS-gebruikers.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.