De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Handig: WhatsApp laat je video’s bekijken voordat ze zijn gedownload

Wouter Nijsen
24 november 2016, 17:11
1 min leestijd
Handig: WhatsApp laat je video’s bekijken voordat ze zijn gedownload

Er is stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan de bètaversie van WhatsApp. Wanneer je een video ontvangt, hoef je niet meer te wachten voordat deze is gedownload, voordat je ‘m kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Sneller WhatsApp video’s bekijken

Hoewel onlangs de videobelfunctie van WhatsApp werd gelanceerd, is er alweer een nieuwe functie te vinden in de chat-app. Het is namelijk mogelijk om ontvangen video’s direct te bekijken, terwijl ze op de achtergrond worden gedownload. Voorheen moest je eerst wachten voordat het filmpje helemaal opgeslagen was, voordat je het kon kijken.

WhatsApp gebruikt je wifi- of 4G-verbinding om een video te bufferen terwijl hij tegelijk wordt binnengehaald. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van je (mobiele) internetverbinding. De functie lijkt te werken bij bètaversie 2.16.354, maar ook bij nieuwere versies zijn video’s direct te bekijken.

Via APK Mirror kun je de bètaversie van WhatsApp op je Android-toestel installeren. Instructies vind je in ons artikel over het installeren van apk-bestanden. Het is echter ook mogelijk om je aan te melden voor het officiële bètaprogramma van WhatsApp in de Play Store. De feature werkt vooralsnog alleen op Android, maar komt vermoedelijk binnenkort naar iOS-gebruikers.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Via: NDTV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu