‘WhatsApp voor Android wordt binnenkort betaalde dienst’

Redactie
28 november 2012, 14:16
1 min leestijd

WhatsApp gaat binnenkort een betaalde dienst worden. De gratis chat-app voor Android is op dit moment aan het experimenteren met betalingen via PayPal en creditcard, maar gaat in de toekomst ook in-app aankopen via de Google Play Store accepteren. WhatsApp wil met jaarabonnementen gaan werken en, net zoals bij de iOS-app het geval is, gebruikers voor een klein bedrag de chatdienst laten gebruiken.

Het is al mogelijk om een jaarabonnement van WhatsApp aan te schaffen. Dit doe je door bij WhatsApp naar Instellingen > Account > Betalingsinformatie > Online kopen te gaan. Je krijgt dan in de webbrowser een keuze om via Googla Wallet (creditcard) of PayPal te betalen. De kosten zijn 0.99 dollar, omgerekend ongeveer 0.76 euro. Een bedrag dat zeker nog te overzien is. In het betalingsinformatiescherm kun je ook zien tot wanneer jouw gratis abonnement loopt.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel het te betalen bedrag voor veel WhatsApp-gebruikers mogelijk geen obstakel vormt, kan de uitvoering van de betaling van 76 eurocent wel vervelend zijn. Niet iedereen heeft een PayPal-account of creditcard tot zijn beschikking en om deze speciaal voor WhatsApp te activeren, is een flinke extra klus. Ook de betalingen via de Google Play Store gaan hier niet bij helpen, want deze worden enkel via een creditcard uitgevoerd. Een medewerker van WhatsApp meldt daarbij wel dat de nieuwe betalingsdienst geen hoge prioriteit heeft.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu