De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp Web laat je straks berichten intrekken en live locatie delen

Rick van der Veer
10 mei 2017, 15:07
2 min leestijd
WhatsApp Web laat je straks berichten intrekken en live locatie delen

Facebook werkt aan een reeks nieuwe features voor WhatsApp Web. In de aankomende versie van de desktopvariant kun je straks onder meer de Status-functie gebruiken en verstuurde berichten intrekken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web status in de Web-versie

WhatsApp Web wordt binnenkort flink uitgebreid, zo meldt WABetaInfo op Twitter. De webversie is op moment van schrijven een stuk simpeler dan de Android-app, maar daar komt verandering in. De Snapchat-achtige WhatsApp Status-functie, die sinds februari in de app zit, wordt ook naar de desktop gebracht. Volgens screenshots wordt het zelfs mogelijk om rechtstreeks status-updates te posten vanaf je pc.

WhatsApp Web Status

Ook live je locatie delen en berichten intrekken is straks mogelijk. Als iemand een live locatie via WhatsApp verstuurt, zie je dit terug in het gesprek in de webvariant. Je kunt voorlopig live locaties alleen zien als je het gesprek in de Android-app opent, dus nog niet op de desktop. Het terugtrekken van berichten werkt hetzelfde als in de app: in plaats van de tekst van je bericht staat er alleen dat het bericht is teruggeroepen.

Het delen van je live locatie via WhatsApp en het terugroepen van berichten zijn twee functies die nu nog niet in de dienst zitten. Ook in de bètaversie zijn de features nog niet actief. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat WhatsApp ook meteen ondersteuning voor de functies in de webversie wil bouwen, terwijl ze voor de app zelf in ontwikkeling zijn.

WhatsApp downloaden

Via onderstaande link download je WhatsApp gratis uit Google Play. Vind je het leuk om nieuwe features uit te proberen voordat het grote publiek ze krijgt? Dan kun je je via deze link aanmelden voor de testversie van de app. Om WhatsApp te gebruiken heb je Android 4.0 of hoger nodig.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu