De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp werkt aan verbergen laatst gezien-status voor Android

Redactie
4 juni 2013, 13:21
1 min leestijd
WhatsApp werkt aan verbergen laatst gezien-status voor Android
whatsapp

De populaire online berichtendienst WhatsApp wil de iOS- en Android-versie meer naar elkaar toebrengen en is van plan om het verbergen van de ‘laatst gezien-status’ ook voor Android-gebruikers mogelijk te maken. Dat meldt een WhatsApp-medewerker tegen een Nederlandse gebruiker. “Houd nog even vol, we werden er hard aan”, aldus WhatsApp.

Door de toevoeging van het vergen van de online-status kunnen gebruikers anoniem online zijn en is het voor contactpersonen niet mogelijk om te zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Als de functie is geactiveerd, kun je ook niet bij anderen hun online-status zien, ook al hebben ze deze wél geactiveerd.

Lees verder na de advertentie.

Sociale druk

De functie wordt door velen al gebruikt bij de iOS-versie van WhatsApp en zet een halt op de sociale controle die veelal aan de laatst gezien-status wordt gehangen. Zo kun je even geen tijd of zin hebben om op een WhatsApp-bericht te reageren, maar ziet de verzender wél dat je online bent geweest. Dit kan ongemakkelijke situaties opleveren waar RecensieKoning ook al een geinig artikel over schreef.

Het is nog onduidelijk wanneer de optie aan de Android-app van WhatsApp wordt toegevoegd. WhatsApp zegt dat het veel moeite kost om de functie bij alle Android-toestellen te implementeren.

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Via: Androidworld

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu