Whisper: deel en lees geheimen op anoniem sociaal netwerk

Redactie
16 april 2014, 17:57
2 min leestijd
Whisper: deel en lees geheimen op anoniem sociaal netwerk
whisper android

Met de Whisper Android-app kunnen gebruikers geheimen lezen en zelf ook geheimen delen. De app is een groot succes in de Verenigde Staten, waar Whisper voornamelijk door tieners wordt gebruikt om hun geheimen te delen. Mensen delen hun geheimen via Whisper omdat de app geheel anoniem is: je kunt anoniem geheimen plaatsen en lezen, op geheimen reageren en chatten met andere gebruikers.

“Als je ooit iets wilt delen dat te intiem is voor andere sociale netwerken, gebruik dan de Whisper Android-app”, aldus de ontwikkelaars. Volgens hen kun je op Whiser gelijkgestemenden vinden en met hen communiceren, zonder je echte identiteit prijs te geven. Daarom zou Whisper een plek moeten zijn waar je echt helemaal jezelf zou kunnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Whisper Android: zo werkt het

Bij het opstarten van de app krijg je direct de meest populaire geheimen (een tekst op een foto) te zien. Je kunt op een geheim drukken om reacties te lezen van andere gebruikers, die eveneens middels een tekst en foto worden gepresenteerd. Een geheim kun je ook ‘liken’ en een direct gesprek starten met degene die het geheim heeft geplaatst. Er zijn verschillende secties beschikbaar: uitgelicht, dichtbij, nieuwste en populair. Door de dichtbij-sectie kun je ook geheimen van andere Nederlanders lezen, die overigens altijd in het Engels worden geplaatst.

Je kunt zelf een gebruikersnaam kiezen en privéberichten middels een pin beveiligen, om zo buitenstaanders uit jouw ‘geheime gesprekken’ te weren. Via de knop aan de onderzijde kun je een geheim aan Whisper toevoegen. Je voert vervolgens een tekst in, waarna de Whisper Android-app een achtergrond voor je uitkiest. Hierna kun je de foto wijzigen, zelf een foto maken, het lettertype en de kleur aanpassen en tags toevoegen. Druk op ‘post’ en je geheim is voor iedereen te bekijken.

Download

Whisper is gratis te downloaden voor Android-gebruikers met versie 2.2 en hoger.

Download: Whisper (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu