Wickr voor Android: WhatsApp-concurrent wil veiliger zijn dan Telegram

wickrWickr wil een grote concurrent van de WhatsApp Android-app en Telegram Android-app worden, alleen dan een veiliger alternatief voor beide. Het bedrijf kondigde daarbij aan dat ze ruim 9 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald. Een mooie prestatie van de startup. Wickr zou door zijn beveiliging en veilige berichtenstroom voornamelijk gebruikt kunnen worden door journalisten, actiegroepen of demonstranten.

De Wickr Android-app versleutelt alle communicatie en het is eveneens mogelijk om berichten te versturen die enkel voor een korte tijd zichtbaar zijn. Deze worden vervolgens door de ‘digitale versnipperaar’ gehaald.

Wickr Android: screenshots

Wickr zorgt ervoor dat alle encryptie- en decryptie-taken op het toestel plaatsvinden, waardoor de servers van de dienst ook geen toegang tot jouw berichten hebben. Daarnaast wordt je informatie niet met anderen gedeeld, en ben je voor de servers van Wickr geheel anoniem. Ook kun je de digitale versnipperaar instellen om jouw verzonden en ontvangen berichten na een specifieke tijdsinterval te verwijderen.

De app kenmerkt zich door een rood-zwart design waarbij bij elk bericht is aangeven of er een bijlage is verzonden, en wanneer het bericht zal worden verwijderd. Ook kun je anderen blokkeren, profielen van elkaar zien en een contactboek bijhouden. Wickr wil zijn app gratis houden en gaat geld vragen voor zijn specifieke communicatiemethode, die zij aan bedrijven willen gaan verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wickr video

https://www.youtube.com/watch?v=mcIYpJfRsBw

Download

Wickr verkeert in een publieke bètafase en is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 2.3 en hoger.

Download: Wickr (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.