Zo speel je Wie is de Mol 2016 mee op Android

Erwin Vogelaar
2 januari 2016, 19:30
3 min leestijd
Zo speel je Wie is de Mol 2016 mee op Android

Vanavond start het nieuwe seizoen van Wie is de Mol. Hoewel het programma al heel aardig wegkijkt, is het vooral leuk om zelf mee te spelen. Dat kan met deze apps.

Lees verder na de advertentie.

Wie is de Mol Android apps

Naast Heel Holland Bakt is het leukste programma van de Nederlandse televisie toch wel Wie is de Mol. Het idee is dat een groep ‘bekende’ Nederlanders samen op reis gaat naar een mooi land om opdrachten uit te voeren. Hiermee proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen. Eén van de kandidaten is echter in het geheim de mol en moet er voor zorgen dat er zo weinig mogelijk geld in de pot komt. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten een test maken over wie zij denken dat de mol is. Diegene die de test het slechtst maakt moet vertrekken. Uiteindelijk blijft er een winnaar, verliezer en een mol over.

Bijna alle kandidaten plegen mol-acties om zich zo verdacht mogelijk te maken. De andere kandidaten zullen daardoor de test slechter maken en eerder naar huis moeten. Wat Wie is de Mol zo leuk maakt om te volgen is dat je daar doorheen moet zien te prikken. Je moet ook door de slimme montage heen kijken en de vele hints ontrafelen om zelf de mol te vinden. Vervolgens is het leuk om met je vrienden een wedstrijdje te houden over wie er uiteindelijk gelijk heeft. Dit meta-spel is bijna leuker dan het programma zelf en gelukkig zijn er voor Android twee apps om daarmee te helpen.

Wie is de Mol?

Allereerst is er ‘Wie is de Mol?’, om de strijd met je vrienden aan te gaan. Nadat je inlogt met je Facebook-account, of registreert via e-mail, krijg je punten te verdelen over alle kandidaten van Wie is Mol. Aanvankelijk krijg je 100 punten die je verdeelt over de kandidaten waarvan je zelf denkt dat ze wel eens de Mol zouden kunnen zijn. Deze punten kun je tot vlak voor de uitzending invullen.

Gaat er een kandidaat uit waar je punten op ingezet hebt, dan ben je die punten kwijt. De punten die je op de overige kandidaten gezet hebt worden verdubbeld. Hiermee strijd je tegen je vrienden voor de hoogste score. De app werkt helaas niet altijd even soepel, waardoor je soms wat foutmeldingen krijgt. Iets later opnieuw proberen lijkt vaak wel te helpen. Wie is de Mol? is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 19MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om mee te kunnen doen.

Download Wie is de Mol? in Google Play (gratis)

Molboekje 2016

Een belangrijk onderdeel van het spel is dat alle kandidaten een aantekeningenboekje bij zich hebben. Dit ‘molboekje’ wordt gebruikt om alle informatie over het spel en de andere kandidaten te verzamelen, om er zo achter te komen wie de mol is. Met deze app is er een eigen versie van dat molboekje.

Het is een vrij uitgebreid molboekje voor Android, want je kun veel meer dan je eigen hints noteren. Zo kun je in de app de afleveringen terugkijken en informatie over de kandidaten lezen. Ook Molboekje 2016 kun je downloaden in de Play Store via onderstaande link. De gratis app vraagt om maar 3,9MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.0 nodig om de app te kunnen draaien.

Download Molboekje 2016 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu