De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wifi-modus Google Maps rolt uit met laatste update

Thomas Haenen
25 juli 2016, 13:20
2 min leestijd
Wifi-modus Google Maps rolt uit met laatste update

Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe wifi-modus voor zijn gratis kaartendienst. Gebruikers van offline kaarten in Google Maps beperken daarmee hun dataverbruik verder.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol wifi-modus Google Maps

Google Maps beschikt sinds enkele maanden over een offlinemodus, waarmee gebruikers enkele kaarten lokaal kunnen opslaan. Zo kun je als je op vakantie gaat vooraf een kaart van je bestemming downloaden, of een backup maken van de route naar je werk als je een kleinere databundel hebt. Deze offline kaarten worden nu nog echter automatisch bijgewerkt zodra je weer verbinding hebt met internet, óók als je een mobiele dataverbinding hebt.

Een update voor Google Maps beperkt de data-gulzigheid van de kaartendienst. De app is nu voorzien van een knop om de wifi-modus te activeren. Staat die modus aan, dan zal Google Maps alleen nieuwe data binnenhalen als je via een wifi-verbinding op het internet zit. Zet je hem weer uit, dan wordt er ook via 3G en 4G gesynchroniseerd.

De wifi-modus van Google Maps wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, zo meldt AndroidPolice. Volgens de site is de functie geen onderdeel van een gewone update, maar kiest Google er voor om willekeurige accounts van de wifi-modus te voorzien. Je moet wél minimaal over versie 9.32 van Google Maps om de functie te gebruiken, maar de laatste update uit de Play Store hebben is geen garantie dat je daadwerkelijk de toggle kunt activeren. Het is vrij makkelijk om te controleren of de functie al beschikbaar is voor jouw account: de wifi-modus staat in dat geval prominent bovenaan tussen de instellingen.

Google Maps openbaar vervoer vertragingen

Google Maps gaat je daarnaast op de hoogte houden over vertragingen voor je vaste trein- en busverbindingen. Zijn er vertragingen in het openbaar vervoer, of als er treinen uitvallen, dan kun je een ‘disruption alert’ krijgen. In Nederland biedt Google al geruime tijd over reisinformatie over het openbaar vervoer, maar het is onbekend of updates over vertragingen hier direct beschikbaar zullen zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu