De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WifiMapper: handige app laat je gratis wifi-netwerken vinden

Wouter Nijsen
15 juli 2015, 19:20
2 min leestijd
WifiMapper: handige app laat je gratis wifi-netwerken vinden

Met  WifiMapper vind  je gemakkelijk plaatsen waar je gratis gebruik kunt maken van wifi. De Android-app zit vol met handige functies en heeft een sociaal tintje.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met WifiMapper

WifiMapper is een populaire applicatie waar je gratis  wifi-netwerken mee ontdekt. Dat is handig wanneer je bijna door je databundel heen bent en wel op je Android wilt internetten. WifiMapper was tot vandaag alleen op iOS beschikbaar, maar is nu ook voor Android uitgebracht.

Wanneer je WifiMapper opent, wordt al het gratis wifi in de buurt op een kaart weergegeven. De netwerken  wordt aangegeven met punaises, waar je vervolgens op kunt tikken om aanvullende informatie op te vragen. Zo check je of de verbinding goed is, je `m gratis kunt gebruiken of een wachtwoord nodig hebt.

Tof aan WifiMapper is dat de app gebruikmaakt van crowdsourcing om gratis wifi in kaart te brengen. Hierbij valt op dat er standaard al veel verbindingen aanwezig zijn. Daarnaast groeit het `aanbod` naarmate meer mensen hun steentje bijdragen aan de app. Verder  worden er comments geplaatst bij locaties, wat voornamelijk werkt via het handige  Foursquare.

De Android-versie van WifiMapper bevat overigens een aantal functionaliteiten die de iOS-app (nog) niet heeft. Zo is het mogelijk vanuit de app direct met een hotspot te verbinden. Ook kun je een lijst bekijken van alle wifi-netwerken waar je je smartphone mee hebt verbonden, en zien hoeveel data je toen hebt verbruikt.

Download WifiMapper voor Android

WifiMapper is dus een krachtige wifi-app die voor veel gebruikers handig kan zijn. De app is gratis in gebruik en bevat geen in-app aankopen. Via de onderstaande link kun je WifiMapper downloaden. Zorg wel dat je voor de installatie beschikt over Android 3.0 of hoger en 2,2MB aan vrije opslagruimte.

Download WifiMapper in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu