Wijs op Reis voor Android: Buitenlandse Zaken geeft reisadvies

Redactie
3 augustus 2010, 18:40
2 min leestijd
Wijs op Reis voor Android: Buitenlandse Zaken geeft reisadvies

Update 13-07-2021; Lees Met de Reisapp ga je goed voorbereid op vakantie, waarin we alles vertellen over de officiële app van de overheid, Coronaregels en meer.

Origineel artikel 03-08-2010:

Misschien is het wat laat voor een deel van de vakantiegangers, maar mocht je nog van plan zijn om naar een ver land af te reizen, dan heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken nu een handig app voor je. In de Android Market is sinds vandaag de app Wijs op Reis 1.0 te vinden. Hierin vind je reisadviezen voor diverse landen. Na het opstarten krijg je een lijst met beschikbare landen in beeld, van Afghanistan tot Zwitserland. Nu weet ik dat Afghanistan niet zo’n ideaal vakantieland is, maar hoe zit het met Jordanië waar ik laatst een last-minute reisaanbieding over in de krant zag staan?
De Android-app geeft niet meteen antwoord…

Na het kiezen van het gewenste land kom je op een soort splashscreen, waar het gekozen land nogmaals wordt getoond. Als je daarna op een knop drukt word je doorgestuurd naar de ingebouwde browser, die een niet-geoptimaliseerde webpagina toont. Vervolgens zoom je in op de info, waarna je de gewenste info wel kunt lezen… maar echt ideaal is het niet. Hieronder zie je de 3 stappen die je doorloopt:

Lees verder na de advertentie.

wijs-op-reis

Helemaal niet ‘Lekker bij de hand!’ dus, zoals de applicatie belooft. De enige optie in de applicatie is een zoekknop, waarmee je gerichter naar een bepaald land kunt zoeken. In feite voegt de applicatie niet zoveel toe: de meeste mensen zijn niet constant bezig met het raadplegen van de reissituatie, dus als je eenmaal je vakantiebestemming hebt uitgezocht is een eenmalig bezoek aan de Reizen en Landen-site van het Ministerie van Buitenlandse zaken ook voldoende. De classificatie van reisadviezen bestaat uit 6 stappen, variërend 1 (Geen bijzondere veiligheidsrisico’s) voor landen als Duitsland en Frankrijk, tot 6 (Alle reizen worden ontraden). Jordanië is met een 2 relatief veilig, in tegenstelling tot Jemen en Afghanistan (beide 5).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu