Wikipedia brengt officiële Android-app uit

Redactie
19 januari 2012, 14:13
1 min leestijd
Wikipedia brengt officiële Android-app uit
Wikipedia brengt officiële Android-app uit

Qua planning was het wel een beetje vreemd toen de officiele Wikipedia Android-app opeens opdook in de Android Market. Wikipedia protesteerde op hetzelfde moment namelijk flink tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA), het Amerikaanse wetsvoorstel dat het moeilijker moet maken om te verwijzen naar auteursrechtelijke beschermde bestanden. Een gedeelte van de Amerikaanse Wikipedia was op zwart gegaan, maar wellicht dat er toen ook eindelijk wat tijd over was om de langverwachte Android-app uit te brengen.

De officiële app ziet er goed uit. Bovenin is een zoekbalk geplaatst waar je snel kunt zoeken naar artikelen. Als je de app opent zie je een artikel dat is uitgelicht en het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen. Je kan een artikel eenvoudig opslaan om later terug te lezen in de app zelf. Via de knop Dichtbij kan je relevante Wikipedia-artikelen in de buurt opzoeken. Een artikel is ook te delen via de bekende sociale websites door op de knop Pagina Delen drukken.

Lees verder na de advertentie.

De app is geheel in het Nederlands, maar de meest gebruikte talen worden ondersteund. Ook de dialecten Frysk en Limburgs zijn te selecteren. Wikipedia voor Android is geheel gratis te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 2.2. nodig om de app te kunnen gebruiken.

Downloaden via Android Market: Wikipedia Mobile (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's