Wikipedia brengt officiële Android-app uit

Wikipedia brengt officiële Android-app uitQua planning was het wel een beetje vreemd toen de officiele Wikipedia Android-app opeens opdook in de Android Market. Wikipedia protesteerde op hetzelfde moment namelijk flink tegen de Stop Online Piracy Act (SOPA), het Amerikaanse wetsvoorstel dat het moeilijker moet maken om te verwijzen naar auteursrechtelijke beschermde bestanden. Een gedeelte van de Amerikaanse Wikipedia was op zwart gegaan, maar wellicht dat er toen ook eindelijk wat tijd over was om de langverwachte Android-app uit te brengen.

De officiële app ziet er goed uit. Bovenin is een zoekbalk geplaatst waar je snel kunt zoeken naar artikelen. Als je de app opent zie je een artikel dat is uitgelicht en het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen. Je kan een artikel eenvoudig opslaan om later terug te lezen in de app zelf. Via de knop Dichtbij kan je relevante Wikipedia-artikelen in de buurt opzoeken. Een artikel is ook te delen via de bekende sociale websites door op de knop Pagina Delen drukken.

De app is geheel in het Nederlands, maar de meest gebruikte talen worden ondersteund. Ook de dialecten Frysk en Limburgs zijn te selecteren. Wikipedia voor Android is geheel gratis te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 2.2. nodig om de app te kunnen gebruiken.

Downloaden via Android Market: Wikipedia Mobile (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.