De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Wikipedia-app nu ook voorzien van Material Design

Redactie
16 januari 2015, 13:02
1 min leestijd
Wikipedia-app nu ook voorzien van Material Design

De officiële Wikipedia-app is nu ook voorzien van het Material Design. De app heeft nog niet helemaal het Lollipop-design, maar ziet er door de update stukken beter uit dan de vorige versie.

Lees verder na de advertentie.

Wikipedia’s officiële app wordt niet vaak geüpdatet, en het design al helemaal niet. Het is daarom opvallend dat de website zijn app al vrij snel na de lancering van Lollipop van het Material Design heeft voorzien. Een welkome update.

Wikipedia Material Design: zo ziet het eruit

De belangrijkste vernieuwing is de menubalk aan de bovenzijde, waar je onder andere toegang hebt tot de zoekfunctie, het menu en de instellingen. Daarnaast toont elk Wikipedia-artikel voortaan een grote afbeelding aan de bovenzijde, mits aanwezig, om de app wat meer kleur te geven.

Verder heeft Wikipedia een ‘lees meer’-knop aan de onderzijde van een artikel toegevoegd, waarmee gebruikers worden aangemoedigd om gerelateerde artikelen te lezen.

Wikipedia meldt dat ook de zoek- en fotofunctie zijn verbeterd. Zo toont de app voortaan naar welke trefwoorden je hebt gezocht, en worden foto’s in een pop-up-venster getoond waardoor je in het artikel blijft. Via die pop-up kun je swipen om een volgende of vorige foto te bekijken.

Download de nieuwe Wikipedia-app

De nieuwe Wikipedia-app is gratis in Google Play te downloaden.

Download Wikipedia in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu