Wikipedia-update legt focus op nieuws en ontdekking

Erwin Vogelaar
29 juli 2016, 14:45
2 min leestijd
Wikipedia-update legt focus op nieuws en ontdekking

Wikipedia voor Android heeft een flinke update gekregen, waarbij de nadruk meer op het ontdekken van artikelen en het nieuws komt te liggen.

Lees verder na de advertentie.

Wikipedia ontdekken

Start je de nieuwe versie van de Wikipedia-app, dan word je welkom geheten door een Explore-scherm. Hier zal Wikipedia je niet alleen artikelen, foto’s, data en personen voorschotelen die interessant zijn en worden gebaseerd op de vorige dingen die je in de app gelezen hebt, maar deze feed zal zich ook toespitsen op het nieuws.

wikipedia ontdekken

De feed in de Explore-pagina bestaat uit een serie kaarten die doen denken aan Google Now. In de feed worden verschillende onderdelen geplaatst. Denk hierbij aan een afbeelding van de dag, populair en een randomizer voor een willekeurig artikel. Daarnaast zijn er verschillende onderdelen die speciaal voor jou in de feed geplaatst worden. Zo staan er artikelen die je nog niet uitgelezen hebt en waar je in verder kunt lezen, maar ook suggesties voor andere artikelen om daar een kijkje te nemen.

Daarnaast plukken de werknemers van Wikipedia zelf wat goede artikelen uit de database om onder de aandacht te brengen. Helemaal bovenaan staat de selectie van nieuwe of bewerkte artikelen die gebaseerd zijn op het nieuws. Zo krijg je context over actuele gebeurtenissen. Ben je klaar met een kaart, dan kun je die gewoon wegswipen.

Je hoeft niet elke dag in de app te kijken om alle updates te krijgen. De dagelijkse kaarten in de feed worden bewaard, zodat je in één keer door enkele dagen aan updates kunt scrollen en swipen. De update nodigt duidelijk uit om Wikipedia te gaan ontdekken, in plaats van dat je de app enkel gebruikt als je iets specifieks op wil zoeken.

Wikipedia downloaden

De Wikipedia-app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Wikipedia in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu