De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wire: nieuwe app laat je chatten en bellen in stijl

Redactie
3 december 2014, 12:02
1 min leestijd
Wire: nieuwe app laat je chatten en bellen in stijl

Wire is een nieuwe Android-app die gebruikers laat chatten en bellen in een frisse en ietwat futuristische interface. De dienst wordt gesteund door Skype-medeoprichter Janus Friis.

Lees verder na de advertentie.

De dienst is beschikbaar voor Android, iOS en OS X, en aan een Windows- en webversie wordt hard gewerkt. “Wire is gemaakt om conversaties te voeren op een manier die je nog nooit hebt ervaren”, aldus het team.

Wire: dit kun je ermee

In Wire kun je contacten toevoegen en naar hen berichten of media versturen. Media wordt fraai in het conversatiescherm getoond, waarbij ook YouTube-video’s of Soundcloud-tags direct worden verrijkt met de bijbehorende media. De berichten zijn versleuteld via end-to-end-encryptie, wat wil zeggen dat alleen de ontvanger met zijn persoonlijke sleutels de berichten kan ontsleutelen, en alle communicatie wordt over verschillende apparaten gesynchroniseerd.

Een toffe feature van Wire is dat de app je de mogelijkheid geeft om met anderen via voip te bellen. Volgens Wire biedt de app eigen technologie voor “kristalheldere hd-spraak”, en met mensen van Skype in het team moet de kwaliteit steeds beter worden. Ook werken oud-werknemers van Apple, Nokia en Microsoft aan de app.

“We vroegen onszelf af hoe moderne communicatie eruit zou moeten zien. Hoe we de technologie van dit moment volledig kunnen benutten. Daarom hebben we Wire gelanceerd”, aldus de makers.

Download

Wire is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.4 en hoger.

Download Wire in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu