Wordfeud: scrabbelen in het Nederlands

Redactie
2 oktober 2010, 15:10
2 min leestijd
Wordfeud: scrabbelen in het Nederlands
wordfeud-android-scrabble

Met het gratis spelletje Wordfeud kun je scrabbelen tegen andere Nederlanders en Belgen. Deze applicatie is nog nooit besproken op Android Planet en dat is een beetje apart, want Wordfreud is één van de leukste multiplayerspellen in de Android Market. Dit komt vooral omdat spelers kunnen scrabbelen in het Nederlands, in tegenstelling tot veel andere Scrabble-varianten, waar Engels vaak als taal is ingesteld. Wordfeud ondersteunt overigens ook Engels en Noors. Binnenkort worden er nog meer talen toegevoegd.

Wordfeud is een digitaal bordspel, dat bestaat uit 15 bij 15 vakjes. Je krijgt zeven letters, waarmee je een woord kunt maken. Dit woord leg je op het speelbord neer, waarna de tegenstander aan de beurt is. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten scoort. Je kunt punten scoren door ‘dure’ letters te gebruiken, zoals de letters Q, V en X. Of leg een woord op een bepaalde manier neer op het speelbord, zodat je het dubbele aantal punten krijgt voor een letter of woord. Er zijn zelfs vakjes op het speelbord om drie keer zoveel punten te krijgen voor een letter of woord. Er is één maar: je kunt woorden niet zomaar willekeurig op het speelbord leggen. Je moet de letters aansluiten bij andere neergelegde letters.

Lees verder na de advertentie.

In Wordfeud zoek je naar tegenstanders door rechtsboven op het Plus-icoontje te klikken. Vervolgens klik je op ‘Play with random opponent’. Doe dit een paar keer achter elkaar en je krijgt meerdere tegenstanders. Het is aan te raden om tegen meerdere tegenstanders tegelijkertijd te spelen, aangezien Wordfeud geen snel spel is. Wanneer je aan de beurt bent, heb je 48 uur de tijd om een woord op het speelbord te leggen. Dit geldt ook voor de tegenstander. Meestal reageert een speler binnen een paar uur, maar soms komt het voor dat je een dag moet wachten tot een tegenstander reageert. Door verschillende potjes tegelijkertijd te spelen, hoef je niet lang te wachten om een woord op het speelbord te leggen. In totaal kun je dertig wedstrijden tegelijkertijd spelen.

Wordfeud is met voorsprong één van de leukste spellen in de Android Market. Het spel ziet er goed uit, kent geen bugs en het is erg prettig om in het Nederlands te scrabbelen. Hoewel de applicatie gratis is, krijg je wel de nodige advertenties te zien. Door een donatie te geven aan de ontwikkelaar, worden de advertenties uitgeschakeld. De advertenties verdwijnen direct na het geven van een donatie.

De applicatie downloaden? Scan de QR-code hieronder. Binnenkort verschijnt een review van Wordfeud op Android Planet.

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's