De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

WordKik geeft ouders controle over de smartphone van kinderen

Wouter Nijsen
1 augustus 2016, 12:02
2 min leestijd
WordKik geeft ouders controle over de smartphone van kinderen

De nieuwe Nederlandse app WordKik geeft ouders controle over het smartphonegebruik van hun kind(eren). Hierdoor kunnen zij onder meer bepalen hoeveel tijd een kind mag besteden aan een bepaalde app.

Lees verder na de advertentie.

WordKik is de ideale app voor ouders

Kinderen groeien tegenwoordig op met een smartphone of tablet en krijgen al vroeg een eigen toestel van hun ouders. Om laatstgenoemden meer controle te geven over wat een kind met zijn of haar smartphone doet, is de Nederlandse app WordKik verschenen. Deze Android-app koppelt je smartphone met die van je kind en laat je bepalen hoe lang zij apps als WhatsApp of Snapchat mogen gebruiken, of mobiele games kunnen spelen.

Dat is handig, want hierdoor zorg je als ouder ervoor dat er genoeg tijd voor het kind overblijft om andere zaken te doen, zoals buitenspelen of met school bezig zijn. Het is mogelijk om per app in te stellen hoe lang deze door het kind gebruikt mag worden. Is de tijd bijna voorbij, dan wordt een notificatie verstuurd.

WordKik heeft ook een aantal andere opties die de app de moeite waard maken. Zo is er een functie om de locatie van je kind te checken, wat ook handig is als hij of zij zijn of haar smartphone kwijt is. Daarnaast kun je statistieken bekijken van de on- en offline activiteiten van je kind, en precies zien hoe vaak en hoe lang hij apps als Instagram en Facebook gebruikt.

WordKik voor Android downloaden

Wil je WordKik proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. Voor de installatie heb je 23MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0 of hoger nodig. WordKik werkt samen met een browser, die je op het toestel van je kind dient te installeren. Beide apps staan gratis in de Play Store.

Download WordKik in Google Play (gratis)
Download WordKik Browser in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's