WordPress voor Android krijgt nieuwe interface en is nu ook geschikt voor tablets

Redactie
20 december 2011, 18:04
1 min leestijd
WordPress voor Android krijgt nieuwe interface en is nu ook geschikt voor tablets
Wordpress voor Android krijgt nieuwe interface en is nu ook geschikt voor tablets

Als je zelf blogt hebt ben je vast wel bekend met WordPress, het grootste blogplatform ter wereld. Zo’n twee maanden geleden kreeg de iOS-app al een grote update en nu is dan ook de Android-app aan de beurt. WordPress 2.0 brengt een nieuwe interface met zich mee waarbij het Dashboard centraal staat. Ook is er een nieuwe Action Bar waarbij je snel tussen blogs kunt wisselen en het Dashboard weer op kunt roepen. De WordPress-app is nu tevens geoptimaliseerd voor grote tabletschermen.

Het Dasboard bevat alle snelkoppelingen die je het meest gebruikt zoals het aanmaken van een nieuw bericht of het checken van de bezoekcijfers. De Action Bar maakt het gemakkelijk om snel het Dashboard op te vragen en de laatste wijzigingen te synchroniseren. Naast de nieuwe interface is ook de Post Editor aangepast. Als je een nieuw bericht wilt plaatsen is het mogelijk om deze uitgebreid te bewerken, het zogenaamde rich text editing. Zo kan je tekst vetmaken of schuin gedrukt maken. De Post Editor bevat nu het hele scherm zodat je meer ruimte hebt om een bericht te maken en te bewerken.

Lees verder na de advertentie.

De tabletversie van WordPress is geheel aangepast aan het grote scherm en is eenvoudiger te bedienen dan in de webbrowser. Zo kun je door lijsten heen scrollen en zijn de Post Editor en de pagina van de bezoekersstatistieken geoptimaliseerd voor het grote scherm.

WordPress 2.0 voor Android is gratis te downloaden in de Android Market. Om van de app gebruik te maken heb dien je wel een blog of website te hebben die draait op WordPress. Om gratis een WordPress-blog te beginnen kan je naar WordPress.com gaan.

Downloaden via Android Market: WordPress (gratis)

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's