Chatten op het werk met Work Chat van Facebook
Erwin Vogelaar
Work Chat icon

Work Chat

Gratis

Onze score

7,5

Facebook heeft een chat-app gelanceerd die speciaal is gemaakt voor bedrijven. Hiermee wordt de concurrentie aangegaan met onder andere het populaire Slack.

Dit kun je met Work Chat

Wie tegenwoordig aan chatten op het werk denkt, zal snel bij Slack uitkomen. Facebook lijkt het succes van de chat-app opgemerkt te hebben, want het bedrijf komt nu met een eigen app dat puur gemaakt is voor zakelijke gebruikers. De app is gebaseerd op Facebook at Work, een versie van Facebook dat gemaakt is voor bedrijven om alle werknemers met elkaar te verbinden.

Sommige bedrijven werken met tienduizenden werknemers, waardoor een volledig sociaal netwerk niet zo’n vreemd idee is. Volgend jaar zal Facebook at Work met een freemiummodel lanceren. Deze werkversie van Facebook lijkt verder op het sociale netwerk dat wij kennen, maar dan met een focus op productiviteit en communicatie van teams. Dus waarschijnlijk minder Farmville en kattenplaatjes.

Op dit moment is Facebook at Work echter  voor een beperkt aantal bedrijven geopend. Om Work Chat te gebruiken, is de Facebook at Work-app ook nodig. Daarom is de chat-app nog enkel te gebruiken door een  beperkt aantal bedrijven. Work Chat ziet er overigens ongeveer  hetzelfde uit als de normale Messenger-app.

Download Work Chat in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.