Writeily: notities maken in stijl met mooie Android-app

Redactie
19 april 2014, 15:32
2 min leestijd
Writeily: notities maken in stijl met mooie Android-app
Writeily

Writeily is een simpele en zeer fijn vormgegeven app om notities aan te maken en te bewerken, om zo nooit meer iets te vergeten. Writeily haalt inspiratie uit Google Keep, de officiële notitie-app van Google, en houdt het Holo-design in stand. De gratis app beschikt – als één van de weinigen – niet over reclame en wil jou gewoon in alle rust laten werken aan je teksten. Daarom is de interface zeer minimalistisch en zijn de functionaliteiten schaars, maar Writeily is precies genoeg voor hetgeen dat je nodigt hebt om lekker en ongestoord te kunnen schrijven.

Lees verder na de advertentie.

Writeily: simpel en mooi

Als je de app opstart, krijg je een overzicht met al je schrijfsels te zien. Aan de zijkant zit een menu verstopt dat je via een veeg van links naar rechts kunt oproepen. Hier vind je onder andere je notities, je favoriete notities, archief en de instellingen. Bij de instellingen is het onder andere mogelijk om het lettertype (alle mooie Roboto-lettertypes zijn beschikbaar, die door Google binnen Android worden gebruikt) van teksten en het thema (donker of licht) van de app te veranderen.

Bij het schrijven van een notitie – via de grote groene knop – zie je alleen een wit veld waar je ongestoord kunt tikken. Het is mogelijk om een notitie als voorbeeld te bekijken, in de Markdown-vorm die ook voor e-mails geldt. Een handige feature. Als je tevreden bent met je stukje, kun je via de deel-knop delen als platte tekst of html-code, waarbij laatstgenoemde ook een opmaak heeft. Platte tekst is gemakkelijk te gebruiken voor bijvoorbeeld een boodschappenlijstje.

Om een notitie te verwijderen, kun je lang op de titel drukken. Vervolgens heb je de keuze om de notitie van een ster te voorzien of deze gewoon te verwijderen.

Download

Writeily is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.1 en hoger.

Download: Writeily (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu