Xbox One SmartGlass Beta: gebruik je Android als afstandsbediening

xboxoneMicrosoft heeft de Xbox One SmartGlass Beta-app uitgebracht in Google Play. Met deze app kunnen bezitters van de Xbox One hun gameconsole besturen en hun Android-toestel – of het nu een smartphone of tablet is – als afstandsbediening gebruiken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te zappen tussen tv-kanalen via de Xbox One. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de gebruiker een settopbox of een ontvanger voor digitale tv aan de Xbox One heeft gekoppeld.

Hoewel de Xbox One pas later dit jaar in Nederland wordt uitgebracht, werken de tv-kanalen al wel in Nederland. Zo hebben vroege Xbox One-bezitters al de mogelijkheid om via hun gameconsole tv te kijken. Zij kunnen de Xbox One SmartGlass Beta-app gebruiken om vervolgens hun console en de media-mogelijkheden te besturen.

Xbox One SmartGlass Beta

De nieuwe bèta-app heeft een interface die zowel voor kleine als grote schermen is geoptimaliseerd. Ook biedt de app meer details over programma’s die bekeken kunnen worden, en is het eveneens mogelijk om zenders als favorieten te markeren. Hierdoor kun je snel naar de betreffende zenders zappen.

Microsoft meldt dat niet alle functionaliteiten buiten de Verenigde Staten werken. Zo kan de lokalisatie van de app nog ontbreken en is het mogelijk dat OneGuide, het systeem van de Xbox One dat zender- en programma-inforamtie van digitale ontvangers weergeeft, nog niet helemaal optimaal werkt. Met de Xbox One SmartGlass Beta-app wil Microsoft dergelijke features testen alvorens ze aan de ‘stabiele app’ toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

De Xbox One SmartGlass Beta-app is te downloaden in Google Play, maar nog niet officieel in Nederland beschikbaar. De Xbox One wordt in september van dit jaar in ons land uitgebracht. Wil je ‘m nu al installeren? Het apk-bestand in hier te downloaden. Hoe je dit bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

Download: Xbox One SmartGlass Beta (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.