Xbox SmartGlass: Microsofts officiële en uitgebreide afstandsbediening voor Xbox 360

Microsoft heeft Android eindelijk in de armen gesloten. Nadat de softwaregigant lang weigerde ook maar één officiële app voor een product uit te brengen, begon Microsoft in juni met My Xbox Live, een app waarmee je de sociale functies van de Xbox 360 naar je smartphone haalt. Het nieuwe Xbox SmartGlass implementeert deze sociale functies, maar functioneert ook als een zeer uitgebreide afstandsbediening.

Met Xbox SmartGlass heb je de mogelijkheid om je Xbox 360 te besturen door te swipen, te tappen en het toetsenbord van je smartphone te gebruiken om tekst in te voeren en naar games te zoeken. Ook de browser van de Xbox 360 werkt heel goed samen met Xbox SmartGlass: de smartphone is eigenlijk een tweede scherm waar je het webadres in kunt voeren en op specifieke delen van de website in kunt zoomen.

De Xbox SmartGlass is niet alleen geschikt voor gamers, want ook voor degenen die veel video’s bekijken en muziek luisteren via hun Xbox 360 komt de app van pas. Xbox SmartGlass biedt een handige interface met een speel-, pauze-, doorspoel-, terugspoel- en stopknop. De sociale functies van My Xbox Live zijn ook geïmplementeerd: je kunt berichten en achievements uitwisselen met Xbox Live-vrienden, je 3D-avatar aanpassen en je Xbox Live-profiel aanpassen.

Om de app te gebruiken, heb je een Xbox-lidmaatschap nodig waarmee je inlogt. Daarnaast werkt Xbox SmartGlass alleen op Android-toestellen met Ice Cream Sandwich en hoger.

Download: Xbox SmartGlass (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!