Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xperia Ear-app geeft controle over persoonlijke assistent in je oor

Erwin Vogelaar
28 november 2016, 19:36
2 min leestijd
Xperia Ear-app geeft controle over persoonlijke assistent in je oor

Met de Xperia Ear verkoopt Sony een persoonlijke assistent voor in je oor. De Xperia Ear-app is nu beschikbaar in de Play Store en toont de functies van het apparaatje.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Ear-app

In de Play Store kun je nu de Xperia Ear-app vinden. Deze app kun je alleen gebruiken met de bijhorende Xperia Ear. Dit is een apparaatje dat je in je oor stopt, waarna je de hele dag een assistent hebt om mee te praten. Deze assistent vertelt onder andere over je agenda, hoe het weer is en wat er in de wereld gebeurt qua nieuws. Helaas snapt de Xperia Ear nog niets van Nederlands.

xperia ear-app

De Xperia Ear heeft een ingebouwde accelerometer en een gyroscoop, waardoor het bewegingen kan registreren. Hierdoor kun je vragen van de assistent ook beantwoorden door je hoofd te schudden of ja te knikken. Deze functies zijn aan te zetten via de app, waar je ook talloze andere functies kunt aanpassen zodat het apparaatje werkt zoals jij wil. Zo kun je het opstartbericht aan en uit zetten, maar ook of het apparaatje moet waarschuwen voor een lage accu.

Tevens kun je in de app kiezen van welke apps je meldingen wil ontvangen en kun je een naam voor jezelf instellen. De assistent zal vervolgens die naam noemen bij het groeten. Verwacht van de Xperia Ear geen Google Assistant-intelligentie of ook maar iets dat in de buurt komt van de persoonlijke assistent in de film Her. Dit apparaatje voelt nog erg als een overbruggingsproduct totdat het dragen van een assistent in ons oor echt iets toe gaat voegen. Toch zijn de beperkte mogelijkheden van de Ear wellicht nu al genoeg voor je. De app is gratis, maar de Ear zelf kost 199 euro.

Xperia Ear downloaden

De app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Xperia Ear in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu