Yahoo werkt aan Google Now-alternatief

Redactie
19 december 2013, 7:41
1 min leestijd
Yahoo werkt aan Google Now-alternatief
Google Now-alternatief

Yahoo werkt aan een Google Now-alternatief. Dat blijkt uit een gelekte video van de aankomende slimme assistent van het Amerikaanse bedrijf. Eerder kondigde Yahoo de overname aan van SkyPhrase, een startup die zich bezighoudt met ‘natuurlijke spraakherkenning’. Het is mogelijk dat SkyPhrase zich gaat bezighouden met het Google Now-alternatief, ofwel een slimme spraakgestuurde assistent, van Yahoo.

Uit de video blijkt dat het Google Now-alternatief van Yahoo gebruikers op de hoogte kan houden van de actuele reistijd en mogelijke vertragingen door ongelukken of andere omstandigheden. Ook is het mogelijk om berichten te versturen en tips voor leuke locaties in de buurt te krijgen. Allemaal features waar Google Now reeds over beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Yahoo’s Google Now-alternatief: wanneer?

yahoo

Het lijkt erop dat de nieuwe app, die in de video op een Android-toestel draait, met een soort Chat Heads-achtige interface werkt. De Chat Heads, de bolletjes met avatars, zijn door Facebook geïntroduceerd en door velen overgenomen om soortgelijke interfaces te ontwikkelen. Door een Chat Head kan Yahoo’s Google Now-alternatief overal in Android worden opgestart, want er is altijd een snelkoppeling naar de dienst aanwezig.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de app wordt uitgebracht. De video laat zien dat Yahoo al redelijk ver is met de ontwikkeling van het Google Now-alternatief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu