De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Yahoo Messenger voor Android compleet vernieuwd

Wouter Nijsen
4 december 2015, 10:33
2 min leestijd
Yahoo Messenger voor Android compleet vernieuwd

Met de  vernieuwde Messenger-app probeert Yahoo te concurreren met andere populaire chat-apps. De applicatie is volledig op de schop gegaan en voorzien van enkele handige features.

Lees verder na de advertentie.

Dit is het vernieuwde Yahoo Messenger

Yahoo Messenger heeft  na lange tijd een grondige update gekregen. De chat-app staat in het teken van foto`s, wat betekent dat je honderden foto`s in één keer in een gesprek kunt delen. Die worden in hoge kwaliteit verzonden en ontvangers kunnen ze in de oorspronkelijke resolutie downloaden. Eerst wordt een onscherpe versie van de foto getoond, zodat je alvast kunt checken wat er precies op beeld staat. Wacht eventjes en de volledige afbeelding wordt automatisch binnengehaald.

Een belangrijke  feature is dat je berichten, foto`s of gifjes kunt terughalen wanneer je ze hebt verzonden. Dat is handig wanneer je g ªnante berichtjes of kiekjes hebt verstuurd, maar naderhand toch niet wilt dat anderen ze kunnen bekijken. Berichten en media worden bij jezelf én anderen weggehaald, zelfs als ze enkele maanden geleden zijn verzonden. Zo kan niemand ze meer zien.

Yahoo Messenger ondersteunt voortaan ook gif-bestanden om berichten tot leven te brengen. Daarnaast  kun je berichten `liken`, wat vooral handig is wanneer je een afspraak probeert te maken met meerdere mensen in een groepsgesprek. Gebruikers kunnen dan middels een like laten zien of ze het ergens mee eens zijn.

Yahoo Messenger werkt op je Android-toestel, binnen Yahoo Mail en is er ook als  webversie. Berichten worden in real time  over alle apparaten gesynchroniseerd. Ben je offline of heb je een slechte internetverbinding, dan kun je de app alsnog gebruiken en berichten of foto`s verzenden. Wanneer je later weer online bent, wordt alles automatisch naar de betreffende personen verstuurd.

Yahoo Messenger voor Android downloaden

De vernieuwde Yahoo Messenger-app is gratis in gebruik en via onderstaande link te downloaden. De app weegt 6,1MB en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger.

Download Yahoo Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu