De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Yahoo ontwikkelt LiveStand-nieuwsapp speciaal voor tablets

Wouter Nijsen
11 februari 2011, 11:06
1 min leestijd
Yahoo ontwikkelt LiveStand-nieuwsapp speciaal voor tablets
Yahoo LiveStand_logo

Yahoo heeft gisteren tijdens een evenement een eigen nieuwsapplicatie aangekondigd. De nieuws-app krijgt de naam LiveStand en is speciaal ontwikkeld voor Android tablets en de Apple iPad. In eerste instantie is de content binnen de app alleen afkomstig van Yahoo, zoals bijvoorbeeld entertainment site OMG.com en Flickr, maar op een later tijdstip zullen er meer uitgevers worden toegevoegd.

De getoonde nieuwsberichten zijn afgestemd op de voorkeuren van de gebruiker en wijzigen afhankelijk van de locatie en het moment van de dag. Binnen LiveStand zullen advertenties getoond worden die zijn aangepast aan het leesgedrag van de gebruikers, maar niet afhankelijk van persoonlijke data. Yahoo belooft dat de weergave van LiveStand optimaal gebruik maakt van het grote scherm van een tablet. LiveStand is wellicht nog het beste te omschrijven als een combinatie van Flipboard, een sociaal magazine voor de iPad, en het eerder besproken News Republic voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Yahoo LiveStream_iPad

De Android en iPad-versie zullen in de eerste helft van dit jaar het levenslicht zien, maar een exacte datum is nog niet bekend. Yahoo heeft laten weten dat er op een later tijdstip wellicht ook een versie komt die is aangepast voor weergave op het scherm van een Android-telefoon.

Voor meer informatie kun je terecht op de LiveStand website of de speciale Facebook-pagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu