De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Yik Yak: nieuwe geheimen-app opnieuw zeer populair

Redactie
13 oktober 2014, 19:12
1 min leestijd
Yik Yak: nieuwe geheimen-app opnieuw zeer populair
yikyak

Yik Yak is een nieuwe hype in de wereld van geheimen-apps. In de Verenigde Staten is dat in ieder geval, waar Yik Yak populairder is dan de eveneens zeer bekende geheimen-app Secret. Yik Yak komt in de Verenigde Staten veelvuldig in het nieuws omdat de app op scholen wordt gebruikt om leerlingen en docenten anoniem zwart te maken.

Yik Yak opereert grotendeels hetzelfde als Secret. Op basis van je locatie kun je berichten plaatsen en berichten van anderen bekijken. Bij een bericht staat wanneer deze is geplaatst – bijvoorbeeld tien minuten geleden – en het is mogelijk om op berichten te stemmen. Dit lijkt op de werking van het populaire internetforum Reddit, waar topics met punten worden beoordeeld. Hoe meer punten een topic krijgt, hoe populairder ‘ie wordt en prominenter het topic op de website wordt getoond. Zo ook in Yik Yak.

Lees verder na de advertentie.

Yik Yak Android

Yik Yak kan hierdoor heel gemakkelijk de meest populaire geheimen tonen. Ook is het mogelijk om anoniem op geheimen te reageren. Die reacties zijn ook voorzien van een puntensysteem, waarbij de populairste reactie helemaal bovenaan verschijnt.

Je hoeft daarbij geen account te hebben bij Yik Yak. Je start de app op en kunt ‘m direct gebruiken. Op dit moment wordt Yik Yak niet erg actief gebruikt, maar gezien de hype in de Verenigde Staten zal het niet lang meer duren voordat de app ook in Nederland populair wordt.

Download

Yik Yak is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Yik Yak in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu