YouTube Android-app laat je nu 360-graden-video’s bekijken

Wouter Nijsen
14 maart 2015, 14:08
1 min leestijd
YouTube Android-app laat je nu 360-graden-video’s bekijken

De YouTube-app voor Android heeft een toffe functie gekregen. Je kunt nu namelijk 360-graden-video’s op een  Android-apparaat  bekijken. De functie werkt ook met de Google Chrome-browser voor de pc.

Lees verder na de advertentie.

YouTube 360-graden-video`s

YouTube maakt op haar officiële blog bekend dat het vanaf nu mogelijk is om 360-graden-filmpjes met  de videodienst te bekijken. De nieuwe functie werkt in zowel de Android-app als via de Chrome-browser voor pc en Mac. Ook gebruikers van andere platformen kunnen binnenkort met de 360-graden-video`s aan de slag.

YouTube ondersteunt momenteel verschillende camera’s die de speciale filmpjes kunnen schieten. Voorbeelden hiervan zijn de Bublcam, Kodak SP360 en Giroptic 360cam.

Het uploaden van een 360-graden-video naar de videodienst  is echter  nog wat lastig. Gebruikers moeten namelijk een script toevoegen aan het filmpje, al gaat  Google ervoor zorgen dat YouTube dit in de toekomst automatisch doet.

Probeer de functie  zelf

Er staan al verschillende video’s op YouTube die de nieuwe functie benutten, zoals het filmpje hieronder. Zodra je deze  hebt gestart, kijk je rond door je Android-apparaat te bewegen.  Heb je even geen smartphone of tablet bij de hand, dan kun je ook je pc gebruiken. Het is dan wel nodig  om de video in Google Chrome te starten en de pijltjes linksboven te gebruiken.

De nieuwe functie voor YouTube wordt op afstand geactiveerd, dus je hoeft geen update voor de app te downloaden. De applicatie staat standaard geïnstalleerd op elk Android-toestel, maar via onderstaande link kun je ‘m handmatig binnenhalen.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Bron: YouTube blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu