YouTube voegt autoplay-functie toe aan Android-app

Lars Paymans
4 mei 2016, 9:03
1 min leestijd
YouTube voegt autoplay-functie toe aan Android-app

Als je regelmatig een video kijkt op YouTube, zul je gemerkt hebben dat Google de laatste tijd actief de app verbetert. Vandaag maakt de autoplay-functie van de webversie de overstap naar de Android-app.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de YouTube autoplay-functie

Dit betekent dat de YouTube-app automatisch een voorgestelde video afspeelt als je klaar bent met het kijken van je huidige filmpje. Deze functie is al jaren in de webversie van YouTube aanwezig, maar ontbrak tot nu toe altijd in de  mobiele  apps.

Onder de kanaalinfo is een lijst te vinden met video’s die automatisch na afloop worden afgespeeld. Een leuke functie als je van plan bent om meerdere video’s in de YouTube-app te bekijken, maar onhandig voor de momenten waarop je hetzelfde filmpje meerdere keren wilt zien (zoals een muziekvideo).

Gelukkig maar dat je op die momenten de YouTube autoplay-functie kunt uitschakelen. Dit doe je via de instellingen van de app onder het kopje ‘Algemeen’. Hierdoor verdwijnt echter niet de lijst met volgende video’s, maar beginnen ze simpelweg niet automatisch met afspelen.

Samen met de YouTube autoplay-functie, zijn er ook twee nieuwe knoppen aan het venster toegevoegd. Met een pijl aan de linker- en rechterkant kun je snel door de afspeellijst heen bladeren.  De nieuwe functie om automatisch video’s af te spelen lijkt geleidelijk te worden uitgerold. Misschien kun jij er dus al mee aan de slag op je Android, of zul je even moeten wachten.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu