De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ontdek met nieuwe YouTube Charts de populairste muziek van dit moment

Thomas Haenen
14 december 2018, 11:14
2 min leestijd
Ontdek met nieuwe YouTube Charts de populairste muziek van dit moment

Vertegenwoordigt de top 40 jouw smaak niet, en vind je de top 2000 veel te lang? Met de nieuwe YouTube Charts check je de populairste artiesten wereldwijd en in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Charts in Nederland beschikbaar

De YouTube Charts zijn gebaseerd op de meestbekeken en -geluisterde muziek in de afgelopen week. Een speciaal hoekje van de videodienst is ingericht met een overzicht van de laatste lijsten, maar je kunt ze ook via de YouTube Music-app vinden. Er zijn wereldwijde YouTube Charts, maar ook lijsten per land. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat deze week het populairst was in Nederland.

YouTube Charts

Voor de YouTube Charts worden alle mogelijke versies van een nummer gecombineerd. Je krijgt dus niet zomaar een overzicht van de populairste video’s te zien, maar YouTube combineert alle relevante varianten van een nummer. Ook video’s met songteksten, video’s waarin het nummer op de achtergrond gebruikt wordt en mensen die luisteren via YouTube Music worden dus meegeteld.

Ariana, Frenna en Tino Martin aan de top

Deze week komt de smaak van Nederlanders bijvoorbeeld redelijk overeen met de populairste artiesten wereldwijd. ‘Thank u, next’ van Ariana Grande staat namelijk zowel hier als in de rest van de wereld op nummer één. In Nederland werd het nummer 1,9 miljoen keer geluisterd en bekeken deze week. Ook Mariah Carey’s kerstklassieker ‘All I Want for Christmas’ scoort goed, met 524.000 weergaven.

Maar ook veel Nederlandse artiesten hebben de hitlijsten weten te bestormen. Aan de ene kant veel rap, met onder andere ‘Culo’ van Bizzey en ‘Speciaal’ van Frenna. Maar ook Tino Martin’s ‘Voorbij’ is met 304.000 weergaven deze week populair genoeg voor een plekje in de top 20.

Download YouTube Music in Nederland

YouTube Music is sinds september in Nederland beschikbaar. Het is Googles antwoord op streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Via onderstaande link is de app in de Play Store te vinden.

Voor 9,99 euro per maand krijg je toegang tot YouTube Music Premium, waarmee je niet alleen video’s kijkt van je favoriete nummers, maar ook alleen de audio kan streamen. Ook kun je met YouTube Music je favoriete nummers downloaden en luisteren op de achtergrond.

Download YouTube Music in Google Play (gratis)

Lees meer nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu