De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube lanceert nieuwe chat- en deelfunctie voor Android

Wouter Nijsen
8 augustus 2017, 10:48
2 min leestijd
YouTube lanceert nieuwe chat- en deelfunctie voor Android

De YouTube-app heeft een belangrijke nieuwe functie gekregen. De videodienst maakt het mogelijk om filmpjes makkelijker met anderen te delen en chats te starten.

Lees verder na de advertentie.

YouTube chat en delen

Wanneer je voorheen een filmpje tegenkwam die je met iemand wilde delen, moest je via het Delen-knopje een applicatie kiezen om hem of haar te bereiken. Vervolgens kun je via WhatsApp of Gmail de link versturen, maar echt handig is dit niet. Om het proces minder omslachtig te maken, voegt YouTube een verbeterde deelfunctie toe aan zijn app.

Video’s zijn voortaan direct in de YouTube-app te delen, waarbij je op het deelknopje tikt, een aantal vrienden of familieleden kiest en ze vervolgens het filmpje stuurt. Zij krijgen dan een melding en kunnen de video direct bekijken, en eventueel een reactie achterlaten. Hierbij ontstaat er een chatgesprek waarmee gebruikers direct op elkaar kunnen reageren. Als je een filmpje met meerdere mensen deelt, dan verschijnt er een groepsgesprek.

https://www.youtube.com/watch?v=feBF_IY-HI8

Met de nieuwe functie hoopt YouTube gebruikers in de app te houden, in plaats van dat ze andere applicaties gebruiken om filmpjes te delen. De deel- en chatfunctie wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan even duren voordat iedereen ermee aan de slag kan. Heb je de update binnen, dan zie je onderin de app een nieuw ‘Gedeeld’-venster staan, waarin alle gesprekken bij elkaar gebundeld worden.

Ondertussen test Google ook de optie om de afspeelsnelheid van YouTube-video’s aan te passen. Op de desktopversie is dit al jaren mogelijk, maar op Android kunnen gebruikers filmpjes nog niet trager of sneller afspelen. Video’s zijn met een factor van 0,25x, 0,50x en 0,75x te vertragen, of juist te versnellen met 1,25x, 1,50x of 2x. De functie zit verwerkt in versie 12.29.57 van de YouTube-app, maar lang niet alle gebruikers met deze versie zien de snelheidsoptie verschijnen.

YouTube voor Android downloaden

YouTube staat standaard op elke Android-smartphone geïnstalleerd, maar het is goed om te checken of je de laatste versie draait. Via onderstaande link kun je checken of er een update beschikbaar is in de Play Store.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu