Met YouTube Community wordt het makkelijker om je favoriete vloggers te volgen

Thomas Haenen
14 september 2016, 13:37
2 min leestijd
Met YouTube Community wordt het makkelijker om je favoriete vloggers te volgen

YouTube Community geeft gebruikers directe updates van hun favoriete vloggers en stelt ze in staat om allerlei vragen, opmerkingen en feedback te plaatsen. Het tabblad wordt de komende tijd aan elk kanaal toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Community

De YouTube Community wordt vooralsnog uitgerold bij een select groepje vloggers, waaronder John Green en The Key of Awesome. Een knop om de ‘Community’ te openen is nu al op de kanaalpagina’s van deze gebruikers terug te vinden. Na deze bèta test zal YouTube Community uiteindelijk bij elk kanaal te vinden zijn, zo laat Google weten in een blogpost.

YouTube Community

Via de Community-pagina op hun profiel kunnen gebruikers berichten delen voor hun fans. Zo kunnen ze niet alleen blogs plaatsen, maar ook gifjes, foto’s en andere updates. Onder de berichten kunnen fans van de vloggers reageren, waardoor ze directere toegang hebben tot hun favoriete kanalen.

Ben je geabonneerd op een YouTube-kanaal met een actieve Community, dan kun je via de app van de videodienst op de hoogte blijven van de laatste updates. Binnen de app wordt straks een feed getoond met de laatste updates van je favoriete YouTube-gebruikers. Ook kun je ervoor kiezen om notificaties te krijgen als specifieke vloggers nieuwe berichten plaatsen.

Google experimenteert al jaren met nieuwe sociale functies voor YouTube. De app kende in het verleden hevige integratie met Google+, het sociale netwerk van de zoekgigant, maar dat werd later weer teruggebracht. Eerder dit jaar voegde het bedrijf verbeterde mogelijkheden voor het versturen van berichten via YouTube toe. Veel vloggers gebruiken nu nog Facebook, Twitch of Twitter om contact te zoeken met fans.

YouTube Community proberen

Wanneer YouTube Community precies beschikbaar is voor iedereen is nog onbekend. De functie zal binnenkort vanzelf opduiken in de YouTube-app, die standaard wordt meegeleverd met vrijwel elk Android-toestel. Desgewenst kun je de app ook installeren via onderstaande link naar de Google Play Store.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu