De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Nieuwe interface YouTube heeft geen hamburgermenu meer

Redactie
24 juli 2015, 9:16
1 min leestijd
Nieuwe interface YouTube heeft geen hamburgermenu meer

Google heeft het design van zijn YouTube-app vernieuwd waardoor de kleur rood nog belangrijker wordt. Opvallend genoeg is bij het redesign ook het kenmerkende hamburger-menu verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Het hamburgermenu is het uitschuifbare menu dat vanaf de linkerkant naar binnen wordt geswipet. Veel Google-apps zijn van zo’n hamburgermenu voorzien, zoals Google Maps en Inbox by Gmail. Tot die lijst behoort de YouTube-app niet meer, samen met bijvoorbeeld Google+. Volgens Google is het fijner als de designs van deze apps van secties zijn voorzien, waarmee gebruikers gemakkelijker door de app kunnen navigeren.

Dit is het nieuwe YouTube  design

Het nieuwe YouTube-design bestaat uit vier tabbladen: home, trending, abonnementen en jouw profiel. Via swipe-bewegingen kun je tussen de tabbladen navigeren, maar je kunt er ook op drukken op naar de betreffende sectie te gaan. Met de tabbladen wil Google het gemakkelijker maken om je de video’s te laten vinden die je leuk vindt.

Het design met de tabbladen moet de hoeveelheid opties in het hamburgermenu drastisch terugdringen, dat volgens Google een beetje te veel van het goede kon zijn. Zo’n hamburgermenu bevatte veelal wel twintig keuzes. Die keuzes zijn teruggedrongen door bij het abonnementen-tabblad bijvoorbeeld een rij met jouw abonnementen te tonen, waar je tussen kunt wisselen om de laatste video’s te zien.

Download YouTube

YouTube is gratis te downloaden in Google Play en staat normaliter al geïnstalleerd op je Android-toestel. De update wordt de komende dagen naar gebruikers uitgerold.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu