De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit moet je weten over YouTube Gaming in Nederland

Lars Paymans
7 april 2016, 9:25
2 min leestijd
Dit moet je weten over YouTube Gaming in Nederland

YouTube Gaming is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. De gloednieuwe app kun je nu gratis downloaden, zodat je gemakkelijk video’s en livestreams van je favoriete games kunt bekijken. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Gaming verscheen in augustus vorig jaar al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en is Google’s antwoord op Twitch. Door de jaren heen zijn er natuurlijk al talloze YouTube-video’s over games verschenen, maar met YouTube Gaming krijgt dit onderdeel een eigen plek in het medium.

YouTube Gaming Nederland: nu beschikbaar

Omdat de populairste games van nu allemaal een eigen pagina hebben, is het een stuk gemakkelijker om snel een video of livestream te vinden van het spel waar jij naar op zoek bent. Net zoals op YouTube kun je afzonderlijke kanalen volgen, zodat je op de hoogte kunt blijven van nieuwe video’s en livestreams. Daarnaast geeft de app suggesties voor streams en video’s die jij waarschijnlijk interessant vindt.

YouTube Gaming Nederland

De zoekfunctie in YouTube Gaming is (uiteraard) ook toegespitst op videogames. Dit zorgt er volgens Google voor dat je bij de zoekterm ‘call’ eerder Call of Duty tegenkomt dan de muziekvideo van Call Me Maybe. Gelukkig maar. Net zoals bij Twitch is er ook een chatfunctie aanwezig, zodat je direct met de streamer in contact staat. Naast de Android-app kun je YouTube Gaming ook op je computer gebruiken  via gaming.youtube.com.

Met de YouTube Gaming-app wordt het bovendien mogelijk om games rechtstreeks vanaf je Android-toestel te streamen. Met de Mobile Capture-functie neem je het scherm van je smartphone op, zodat anderen mee kunnen kijken terwijl jij mobiele games als Clash Royale of Hearthstone speelt. Via de selfiecamera van je telefoon kun je het spel vervolgens van commentaar voorzien.

Download YouTube Gaming  in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's