De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Populariteit YouTube op mobiel neemt verder toe

Gijs Ettes
28 oktober 2014, 8:58
1 min leestijd
Populariteit YouTube op mobiel neemt verder toe
YouTube-gebruikers

Nog niet zo lang geleden maakten de meeste YouTube-kijkers gebruik van een desktopcomputer voor het bekijken van video’s, maar dat lijkt rap te veranderen. Volgens CEO Susan Wojcicki kijkt inmiddels de helft van alle YouTube-gebruikers via hun smartphone of tablet. Dit is mede te danken aan het feit dat de YouTube-app voor zo’n beetje elk mobiel apparaat beschikbaar is, aldus Wojcicki.

Wojcicki wilde niet ingaan op de afgeketste deal met Twitch, het streamingplatform voor games dat uiteindelijk werd overgenomen door Amazon. Wel geeft ze aan dat het bedrijf de gamingbranche scherp in de gaten blijft houden. Daarnaast kunnen we YouTube-abonnementen voor het streamen van muziek op korte termijn verwachten. “We werken eraan en ik denk dat er veel kansen liggen.”

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music Key

In augustus lekten er al screenshots uit van de Spotify-concurrent van Google, die naar verluidt YouTube Music Key gaat heten. De dienst biedt advertentievrije music, offline luisteren en een muziekbibliotheek van ruim 20 miljoen nummers. Het zou met Music Key mogelijk zijn om zowel videoclips als alleen audio te beluisteren, ook als het scherm van je toestel is uitgeschakeld en de app op de achtergrond draait.

De dienst toont daarnaast suggesties op basis van wat je luistert en kijkt op YouTube. Op die manier vind je nieuwe muziek en afspeellijsten die aansluiten op jouw voorkeuren. Bovendien kun je clips en nummers gemakkelijk downloaden, zodat je ze ook kunt afspelen op plekken waar je niet over een internetverbinding beschikt. De abonnementsprijs zou  10 dollar bedragen, wat waarschijnlijk in Europa wordt vertaald naar 10 euro. Dat is bij een vergelijkbare dienst als Spotify ook het geval.

Het laatste nieuws over YouTube

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu