YouTube Go maakt je favoriete video’s offline beschikbaar

Rick van der Veer
9 februari 2017, 10:16
2 min leestijd
YouTube Go maakt je favoriete video’s offline beschikbaar

Google heeft YouTube Go beschikbaar gemaakt, een app waarmee je video’s offline kunt meenemen. Daarnaast laat de app je filmpjes delen met vrienden via bluetooth.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Go beschikbaar

Nadat Google de app vorig jaar al aankondigde is YouTube Go nu voor het grote publiek uitgebracht. Met de app kun je video’s downloaden van YouTube en deze offline bekijken, ongeacht of je een internetverbinding hebt. Door je telefoonnummer toe te voegen kun je bovendien video’s met je vrienden delen via bluetooth, zonder een internetverbinding nodig te hebben.

YouTube Go laat je video’s in maar twee formaten downloaden: basis- en standaardkwaliteit. De app biedt nog geen optie om filmpjes in hd-resolutie te downloaden, wat voor eigenaren van smartphones met schermen van hoge resolutie een gemis is. YouTube Go is dan ook specifiek gericht op mensen met een kleine databundel of regio’s met slechte netwerken. De app wordt als eerste in India gelanceerd, waar de smartphonemarkt enorm is, maar mobiele netwerken in veel regio’s niet stabiel zijn.

Voor nu is het downloaden van video’s nog enigszins beperkt. YouTubers moeten namelijk toestemming geven om hun video’s downloadbaar te maken, wat in veel gevallen nog niet gebeurd is. Op termijn komt er steeds meer aanbod van YouTube beschikbaar voor offline gebruik, maar voorlopig zul je nog niet al je favoriete video’s mee kunnen nemen. Ook video’s van Google en YouTube zelf zijn op moment van schrijven nog niet te downloaden.

YouTube Go downloaden

YouTube Go is voor Nederlanders nog niet officieel beschikbaar in de Play Store, maar kan met een apk-bestand gewoon in ons land worden gebruikt. Via onderstaande link kun je de app gratis downloaden van APK Mirror. YouTube Go is alleen in het Engels te gebruiken maar werkt ook prima op een Nederlandstalig toestel.

Download YouTube Go via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu