YouTube met hdr kijken rolt uit naar moderne Samsung-smartphones

Erwin Vogelaar
8 september 2017, 20:24
2 min leestijd
YouTube met hdr kijken rolt uit naar moderne Samsung-smartphones

YouTube hdr-beelden kijken kan binnenkort met je moderne Samsung-smartphone. De functie rolt namelijk uit naar de Samsung Galaxy S8, S8 Plus en Note 8.

Lees verder na de advertentie.

YouTube hdr op je Samsung-toestel

Verschillende eigenaren van moderne Samsung-toestellen kunnen plots YouTube in hdr-kwaliteit bekijken. De functie rolt echter nog niet zonder problemen uit.

Hdr staat voor ‘high dynamic range’. Met deze technologie zien videobeelden er levendiger en realistischer uit. Er zijn echter nog maar enkele smartphones die een hdr-scherm hebben en dus beelden in deze kwaliteit kunnen tonen. De Samsung Galaxy Note 7 was de eerste, maar daar hebben we niet van kunnen genieten.

youtube hdr

Qua Samsung-smartphones hebben de Galaxy S8, S8 Plus en de Note 8 allemaal een hdr-scherm en dus de mogelijkheid om hdr-beelden te tonen. Diensten als YouTube en Netflix moeten dit echter wel eerst ondersteunen. Netflix met hdr bekijken kan al op de Note 8. YouTube met hdr lijkt nu uit te rollen naar alle drie de toestellen.

Niet zonder problemen

YouTube biedt sinds vorig jaar hdr-video’s aan. Deze beelden zijn nu op sommige Samsung-toestellen te bekijken in verschillende resoluties met zestig frames per seconde. De uitrol gaat echter niet zonder problemen.

Verschillende gebruikers melden namelijk dat een video kijken op het volledige scherm niet werkt als deze optie is geactiveerd. Anderen melden dat er problemen zijn met framedrops en haperingen. Ook wordt er geklaagd dat video’s die hdr ondersteunen niet zonder hdr bekeken kunnen worden. Ook zou de helderheid van de smartphone automatisch op maximaal worden gezet als een video in landschapmodus wordt afgespeeld.

Hopelijk wordt er dus nog het een en ander gesleuteld voordat deze hdr-functie breed uitrolt. Er zijn ook gebruikers die zonder problemen beelden met hdr bekijken. Wel is de functie een aanslag op de accu.

Kijk jij al YouTube met hdr op je Samsung-toestel? Laat dan in de reacties weten of het goed werkt.

Update: YouTube met hdr blijkt ook te werken op de Google Pixel, Pixel XL, LG V30 en Sony Xperia XZ Premium.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu