YouTube Kids verschijnt voor Android, en zo download je ‘m

Gijs Ettes
23 februari 2015, 17:18
1 min leestijd
YouTube Kids verschijnt voor Android, en zo download je ‘m

YouTube Kids, de kindvriendelijke versie van de populaire video-app, is vandaag verschenen in Google Play. De app is echter alleen nog in de Amerikaanse app-winkel te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Kids downloaden nog niet mogelijk

youtube kids downloaden

Of en wanneer YouTube Kids in Nederland en België beschikbaar wordt, is niet bekend. Wel kun je  de applicatie downloaden met een tool als APK Downloader  en hem  handmatig op je Android-toestel installeren.  Je vindt YouTube Kids via deze link in Google Play.

YouTube Kids bevat films en series die zijn gericht op jonge gebruikers. De app heeft tevens opties voor ouderlijk toezicht, zodat ouders timers kunnen instellen om het gebruik van de app in te perken. Qua interface wijkt de kindvriendelijke versie van YouTube  sterk af van de reguliere versie, met vier grote navigatieknoppen voor tv-shows, muziek, leren en ontdekken. Alleen goedgekeurde content van bijvoorbeeld National Geographic Kids, LeVar Burton’s Reading Rainbow en Sesamstraat is beschikbaar.

De stap van Google om een kindvriendelijke YouTube-app uit te brengen is een logische; gebruikers vragen hier al tijden om en de kindvriendelijke kanalen op YouTube zijn het het afgelopen jaar met maar liefst 200 procent in populariteit gegroeid. Ter vergelijking: andere kanalen zagen hun kijkcijfers met gemiddeld 50 procent groeien.

Het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu