De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: Zo start je een YouTube-livestream vanaf je Android-smartphone

Erwin Vogelaar
4 augustus 2019, 13:23
2 min leestijd
Tip: Zo start je een YouTube-livestream vanaf je Android-smartphone

De mogelijkheid om een YouTube-livestream vanaf je Android-telefoon te starten is terug van weggeweest. Er zitten alleen wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Lees verder na de advertentie.

YouTube livestream starten vanaf Android

Het streamen van games wordt steeds populairder en YouTube is een van de grootste platformen voor het bekijken van deze uitzendingen. Contentmakers die vooral mobiele games spelen krijgen er nu een handige mogelijkheid ‘bij’. Sinds de laatste update is het namelijk mogelijk om het scherm van je Android-smartphone te livestreamen, inclusief games. Zo werkt het:

  1. Open YouTube en tik op de videoknop rechtsboven;
  2. Kies ‘Live gaan’ en selecteer de knop rechtsboven om je telefoonscherm te streamen;
  3. Start nu de app op die je wil streamen, zoals bijvoorbeeld een game, en begin de uitzending;
  4. Verzin na afloop een leuke titel en vink eventueel uit de lijst met spellen aan welke game je hebt gespeeld;
  5. Voeg eventueel een beschrijving toe, kies een thumbnail en rond het filmpje af.
YouTube livestream Android

Bij stap 4 kun je ook nog op geavanceerde opties drukken en daardoor bijvoorbeeld een leeftijdsbeperking instellen en aangeven of je livestream betaalde promotie bevat. Voordat je met de uitzending begint zie je een klok in beeld die van 3 tot 1 aftelt, waarna je live gaat.

Houd er rekening mee dat je geen vertrouwelijke gegevens op je smartphone laat zien, aangezien iedereen de livestream kan bekijken. Je kunt de uitzending overigens ook privé maken, waardoor alleen door jou uitgenodigde mensen kunnen meekijken.

Download YouTube in de Play Store (gratis)

De voorwaarden

Het is niet de eerste keer dat YouTube deze mogelijkheid aanbiedt. De functie zat namelijk ook al in YouTube Gaming, maar sinds deze app is samengevoegd met de standaard YouTube-app was ‘ie ineens verdwenen. Het is vanaf nu weer mogelijk om Android-schermopnames te streamen, maar er zitten wel een paar voorwaarden aan verbonden.

Ten eerste moet je kanaal geverifieerd zijn. Daarnaast moet je minstens 1000 abonnees hebben en livestreamen via de desktopversie van YouTube aanzetten. Tot slot moet je telefoon minstens Android Marshmallow draaien, maar dat zal voor de meeste contentcreators geen probleem zijn.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu