Zo start je een livestream vanuit de YouTube-app
Erwin Vogelaar
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

8

Het is nu mogelijk om een YouTube livestream te starten vanuit de Android-app. De restrictie dat je als YouTuber een minimaal aantal abonnees nodig hebt is verdwenen.

YouTube livestream

Het is eindelijk voor meer mensen mogelijk om een livestream te starten in de YouTube-app. Afgelopen februari werd de mogelijkheid al vrijgegeven voor iedereen die minimaal 10.000 abonnees had. Een flinke drempel voor de nieuwe functie. Nu rolt Google de mogelijkheid om te livestreamen breder uit. Door te livestreamen kunnen YouTubers overal ter wereld live beelden met hun fans delen. Mits er een stabiele internetverbinding aanwezig is natuurlijk.

youtube livestream

Nog niet iedereen lijkt de nieuwe livestreamfunctie te hebben. Het is niet duidelijk of Google de opgelegde restrictie enkel versoepeld heeft, of dat de functie langzaam uitrolt naar alle gebruikers. Om te controleren of je nu zelf kunt livestreamen via de YouTube-app, druk je op de opnameknop. Vervolgens moet je twee opties krijgen: opname en live gaan.

Kies je voor de optie om live te gaan, dan krijg je eerst nog de mogelijkheid om wat instellingen aan te passen voordat je daadwerkelijk te zien bent. Je kunt een titel aan de stream geven, maar ook een kleine afbeelding eraan hangen. Je kunt er tevens voor kiezen om een privéstream te starten, waarvoor je de mensen die mogen kijken uitnodigt. Wil je liever een zo’n groot mogelijk publiek bereiken, dan kun je er ook voor kiezen om al je abonnees een berichtje te sturen over dat je live gaat. Het is ook mogelijk om donaties te ontvangen van kijkers. Kijkers die betalen krijgen een vastgezet berichtje bovenaan de chat als beloning.

YouTube downloaden

Om te kunnen livestreamen heb je uiteraard wel de nieuwste versie van de app nodig. Deze kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.