YouTube onthult livestreamfunctie in Android-app: zo werkt het

Lars Paymans
24 juni 2016, 8:59
2 min leestijd
YouTube onthult livestreamfunctie in Android-app: zo werkt het

Livestreamen wordt steeds populairder, en dus mengt YouTube zich vandaag officieel in deze markt. Vanaf vandaag wordt er een livestreamfunctie aan de Android- en iOS-apps toegevoegd. Zo gaat het werken.

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat YouTube livestreamen werken

In een blogpost doet YouTube de nieuwe livestreamfunctie voor mobiele apps officieel uit de doeken. Hieruit blijkt dat YouTube het vooral zo makkelijk mogelijk wil maken om snel vanaf je smartphone een live uitzending op te starten. Je hebt dan ook geen aparte app nodig om te beginnen met YouTube livestreamen. Tik simpelweg op de grote rode knop, kies een thumbnail en je bent live.

YouTube livestreamen

YouTube omschrijft haar livestreamdienst (uiteraard) als de meest betrouwbare en snelste dienst van het moment, al is het natuurlijk nog even afwachten of dit ook echt zo is. Omdat de streams gewoon worden opgenomen in de zoekresultaten en voorgestelde video’s, wordt het in ieder geval wel erg gemakkelijk om je stream vindbaar te maken voor anderen. Volgens de videodienst wordt livestreamen op YouTube steeds populairder. Zo keken elf miljoen mensen in 2011 live naar de Royal Wedding, en schakelden 21 miljoen mensen in om concerten van het Coachella-festival te bekijken.

Geen aparte app, opgenomen in zoekresultaten

Zoals je aan de screenshots kunt zien, heeft de livestreamfunctie van YouTube wel iets weg van Periscope. In de linker bovenhoek kun je het aantal kijkers terugvinden, terwijl kijkers met zwevende tekstballonnen kunnen reageren. Het  livestreamen is vanaf vandaag mogelijk  voor een select aantal (populaire) kanalen, maar zal de komende dagen naar iedereen worden uitgerold.

Dat YouTube zich focust op livestreamen is overigens geen toeval. Twitter integreerde Periscope onlangs al in de app, en ook Facebook zet grote stappen om Facebook Live van de grond te krijgen. Het is dus afwachten of YouTube nog op tijd is om met een eigen livestream-alternatief te komen.

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu