De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTubers kunnen nu livestreamen vanuit de YouTube-app

Erwin Vogelaar
7 februari 2017, 20:26
2 min leestijd
YouTubers kunnen nu livestreamen vanuit de YouTube-app

Het heeft even op zich laten wachten, maar YouTube livestreams worden eindelijk breder uitgerold. Je moet helaas wel flink wat abonnees hebben om er nu gebruik van te maken.

Lees verder na de advertentie.

YouTube livestreams

Livestreamen op YouTube is via een desktopcomputer al heel lang mogelijk. Een livestream starten via een smartphone heeft echter veel te lang op zich laten wachten. YouTube biedt sommige populaire kanalen al voorzichtig de mogelijkheid om streams via de YouTube-app te starten, maar nu wordt de functie eindelijk breder uitgerold. Helaas kan nog niet iedereen aan de slag, want YouTube zet de functie nog achter een flinke drempel. Je moet namelijk minimaal 10.000 abonnees hebben. Like en subscribe!

youtube livestreams

Voor YouTubers is deze functie ideaal. Niet langer hoef je achter een desktop te zitten om live beelden de wereld in te sturen. Het kan nu vanaf elke plek op de wereld, mits je een internetverbinding hebt. De YouTube-app geeft makers de keuze om een video op te nemen of om live te gaan. Bij het kiezen van die tweede optie kan er een titel en een kleine afbeelding aan de stream gehangen worden. YouTubers hebben daarnaast ook nog de optie om een privé-livestream op te zetten, of juist om alle abonnees een berichtje te sturen dat de stream live gaat voor zoveel mogelijk kijkers.

Het is zelfs mogelijk voor livestreamers om donaties te ontvangen van de kijkers. Kijkers die doneren krijgen daar zelfs wat voor terug, want hun bericht wordt in de chat vastgezet zodat iedereen het ziet. YouTube stelt dat de functie “snel” naar meer gebruikers uitgerold wordt. Dus ook als je de 10.000 abonnees nog niet gehaald hebt is er hoop.

YouTube downloaden

De nieuwste versie van YouTube is uiteraard gratis te downloaden in de Play Store. Dit kun je doen door op onderstaande link te klikken.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu