Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google test sterk verbeterde minispeler in YouTube-app

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 13:47
2 min leestijd
Google test sterk verbeterde minispeler in YouTube-app

Het is in de YouTube-app al een tijdje mogelijk om picture-in-picture een video in een hoekje te plaatsen en ondertussen verder te zoeken. Google test nu een sterk verbeterde versie van deze YouTube-minispeler.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-minispeler

In de YouTube-app wordt een nieuw design getest om video’s in het klein af te spelen. Het is al een tijdje mogelijk om een video in een hoekje te plaatsen en ondertussen verder te zoeken in de app. Vervolgens kun je de video wegswipen om er vanaf te komen. Een handige, maar beperkte functie. De nieuwe versie geeft veel meer opties.

youtube-minispeler

In deze nieuwe versie wordt de video in een balkje onderin het scherm geplaatst. De video zelf is kleiner dan voorheen, maar je krijgt er wel onder andere een pauze/start-knop voor terug. Ook is de video te sluiten door op het kruisje te drukken en te vergroten door op de video te drukken. En daar houdt het niet op, want er loopt ook een rode balk mee met de video, zodat je altijd weet hoever je bent. In de oude picture-in-picture-modus was dit niet duidelijk.

Hoewel de video wel een stuk kleiner wordt in dit nieuwe design, zijn de extra functies bijzonder welkom. Het kan zijn dat Google er tijdens het testen voor kiest om het design aan te passen. Zo zouden wij ons niet verbazen als de balk iets hoger wordt. Op die manier zou de video in de minispeler groter zijn, terwijl je wel de extra functies van de nieuwe balk krijgt.

YouTube downloaden

YouTube test de nieuwe functie nu uit, dus het is niet te garanderen dat het breed uitgerold gaat worden. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt en wie weet zie je de nieuwe minispeler ook. Downloaden kan in de Play Store via onderstaande link.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu