‘YouTube multitasken Android komt in volgende update’

Redactie
3 juli 2013, 7:57
1 min leestijd
‘YouTube multitasken Android komt in volgende update’
YouTube multitasken

De YouTube-app voor Android krijgt binnenkort een update die het langverwachte multitasken naar de app brengt. Door de update krijgen gebruikers de mogelijkheid om een video van YouTube af te spelen en te app of het toestel te blijven gebruiken. Het YouTube multitasken wordt geactiveerd door op een pijltje bij de video te drukken waarna de videospeler wordt verkleind en het scherm weer zoals normaal kan worden gebruikt.

Dat maakt een tipgever bekend die al vaker juiste informatie heeft gelekt. Op dit moment wordt YouTube multitasken alleen getest binnen de YouTube-app, als de update daadwerkelijk voor het grote publiek wordt uitgebracht is het YouTube multitasken in het gehele systeem beschikbaar. Het kleine videovenster wordt dan in één van de onderste hoeken getoond.

Lees verder na de advertentie.

Naast YouTube multitasken ook meer nieuwe apps

Daarnaast meldt de tipgever dat Google hard werkt om zijn core Android apps, ofwel de belangrijkste Android-apps, ook naar andere Android-toestellen te brengen. Hierdoor zou een Samsung Galaxy S4 en HTC One de personen- of camera-app kunnen installeren die normaliter alleen op Nexus-toestellen als de Nexus 4 beschikbaar zijn. Google zette met zijn Google Keyboard, de officiële toestenbord-app, al de eerst stap.

Lees ook onze handleiding om je Android-toestel van de stock Android look te voorzien.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

Via: The Verge Forums

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu