De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube Reels is Google’s antwoord op Snapchat en Instagram

Lars Paymans
30 november 2017, 11:55
2 min leestijd
YouTube Reels is Google’s antwoord op Snapchat en Instagram

Een nieuw onderdeel van de YouTube-app moet jou aanmoedigen om vaker een video te monteren en te publiceren op Googles videoplatform. Gaat YouTube Reels jou overtuigen?

Lees verder na de advertentie.

YouTube Reels: de Instagram Stories van Youtube

In een blogpost legt YouTube uit hoe de nieuwe Reels-functie eruit gaat zien. Deze wordt met een toekomstige update toegevoegd, en zit straks verstopt in het Activiteit-tabblad van de app. Reels is het antwoord op de populaire Stories-functie van apps als Snapchat, Instagram en Facebook. Ook moet het de drempel verlagen voor het uploaden van video’s, zodat ook beginnende vloggers voor YouTube kiezen.

Omdat de meeste mensen weinig tot niets uploaden op hun YouTube-kanaal, blijft een filmpje vaak lange tijd in beeld. Hierdoor worden korte video’s vaker op Instagram gedeeld, terwijl YouTube ook een graantje mee wil pikken van dit publiek. Het grote verschil met de Stories van andere apps is dat de Reels van YouTube niet automatisch verdwijnen. Wel zijn ze een stuk beperkter dan een normale YouTube-video: de lengte is maximaal 30 seconden.

Snel en toegankelijk

Om de YouTube Reels extra toegankelijk te maken, zitten alle bewerk-opties die je nodig hebt rechtstreeks in de YouTube-app ingebakken. Zo kun je filters over het beeld plaatsen, achtergrondmuziek uitkiezen of teksten en stickers op je creatie plakken.

Dit maakt van de Reels wederom een nieuw hulpmiddel voor YouTubers om vaker in contact te komen met hun kijkers. Vloggers kunnen snel een update delen met hun publiek, zonder dat ze hiervoor een volledige video hoeven te monteren.

YouTube bouwt al langer aan nieuwe manieren om jou vaker en langer naar de app terug te laten keren. Zo verscheen er onlangs een nieuw tabblad met daarin de activiteit van de kanalen die je volgt. De Reels-functie wordt momenteel nog getest, maar zal binnenkort worden uitgerold naar alle gebruikers. De YouTube-app staat standaard op vrijwel alle Android-smartphones, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu