De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

YouTube-app krijgt make-over en betere aanbevelingen

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 11:32
2 min leestijd
YouTube-app krijgt make-over en betere aanbevelingen

Het startscherm van de YouTube-app is er een stuk overzichtelijker op geworden, doordat er grotere afbeeldingen worden getoond. Daarnaast  krijg je voortaan betere aanbevelingen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube startscherm

Google heeft de YouTube-app een design-update gegeven. Deze keer was het startscherm klaar voor een make-over. Voorheen stonden er allemaal video’s door elkaar heen, maar dat is nu voorbij. Het thuisscherm is een overzichtelijke lijst met video’s geworden. Ook worden door  de update betere aanbevelingen gedaan voor video’s, door het gebruik van neurale netwerken.

youtube startscherm

Google heeft voor het nieuwe design duidelijk gekeken naar apps als Instagram. Het oude design was te druk, waardoor mensen niet geprikkeld werden om daadwerkelijk de aanbevolen video’s te bekijken. Door de video’s in de volle breedte van het scherm te tonen en maar twee aanbevelingen tegelijk op het scherm te zetten, moet de kans groter zijn dat je daadwerkelijk op ‘play’ drukt.

Natuurlijk kun je ook naar beneden scrollen voor meer aanraders. Om video’s aan te raden heeft YouTube het algoritme aangepast, zodat de gekozen video’s nog relevanter voor je zijn. Voor deze aanbevelingen maakt de app  gebruik van neurale netwerken, dus de app leert gaandeweg steeds beter wat je leuk vindt.

Zoals het vaak gaat met designaanpassingen, zijn de reacties niet mild. Zowel in de recensies in Google Play  als in de reacties onder de YouTube-blog laten gebruikers weten het niet met de make-over eens te zijn. Hoewel het nieuwe design overzichtelijk is, stellen gebruikers  het overzicht nu juist kwijt te zijn. Op het oude thuisscherm kon je veel verschillende kanten op, maar die optie is nu weggehaald. Mogelijk moeten we, zoals met alle veranderingen, gewoon even een tijdje wennen. Hoe bevalt het nieuwe design jullie? Laat het vooral even weten in de reacties.

YouTube downloadem

Je kunt de nieuwste versie van de YouTube-app gratis downloaden via onderstaande link.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu