YouTube Stories rolt uit: nog een alternatief voor Instagram en Snapchat
youtube

YouTube

Gratis

Na Instagram, WhatsApp, Facebook en Netflix krijgt ook YouTube Stories. Dat zijn korte filmpjes van je favoriete videomakers, direct op het homescreen te bekijken.

YouTube Stories-update wordt nu uitgerold

Google is begonnen met de uitrol van ‘YouTube Stories‘, een nieuwe balk die bovenaan het homescreen van de app getoond werd. Als je Instagram of Facebook gebruikt, heb je waarschijnlijk een aardig idee wat je van de balk kunt verwachten. Hier zijn korte video’s te vinden van je favoriete YouTube-vloggers en -kanalen. Deze video’s verdwijnen na 24 uur automatisch weer, net als Instagram Stories.

Er zijn nog wel wat beperkingen ten opzichte van Instagram Stories en gewone YouTube-video’s. Zo kun je geen reacties achterlaten en zijn er veel minder stickers en filters dan in andere apps. Bovendien kunnen op dit moment alleen hele populaire YouTube-kanalen hun eigen Stories posten. Tenzij je enkele duizenden volgers hebt, heb je voorlopig geen toegang tot de feature.

YouTube Stories-update

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google experimenteert al langer met een ‘Stories’-achtige functie voor YouTube. Eind vorig jaar kregen sommige gebruikers kortstondig een YouTube Reels-menu te zien in hun app. Nieuwe features heeft Google sindsdien niet toegevoegd, maar de naam is wel een stuk herkenbaarder.

Het bedrijf presenteerde Reels enkele maanden geleden als een nieuw hulpmiddel voor YouTubers, om vaker in contact te komen met hun kijkers. Vloggers kunnen snel een update delen met hun publiek, zonder dat ze hiervoor een volledige video hoeven te monteren. Denk bijvoorbeeld aan een preview van een unboxing, korte blik achter de schermen of teaser van een nieuw project.

Download YouTube Stories voor jouw Android

Let op: de nieuwe feature wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold door Google. De kans is groot dat deze dus nog niet direct op jouw toestel beschikbaar is. Heb je nog geen YouTube Stories, dan zul je nog even geduld moeten hebben. De YouTube-app staat standaard op vrijwel alle Android-smartphones, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden.

→ Download YouTube in Google Play (gratis)

Lees meer over YouTube

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.