De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

YouTube laat je straks donaties en berichten sturen aan livestreamers

Rick van der Veer
13 januari 2017, 16:15
2 min leestijd
YouTube laat je straks donaties en berichten sturen aan livestreamers

YouTube biedt binnenkort de mogelijkheid om via chatberichten geld te doneren aan livestreamers. Met YouTube Super Chat kun je je chatbericht bovenaan de chat laten zetten, waarbij de duur afhangt van de hoogte van je donatie.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Super Chat

YouTube livestreams worden binnenkort voorzien van een vernieuwde doneerfunctie. Met YouTube Super Chat kun je een donatie doen aan je favoriete streamer, waarbij je bijbehorende bericht tijdelijk er uit springt in de chatbox. Afhankelijk van welk bedrag je hebt gedoneerd krijgt je bericht ook een kleurtje. Super Chat is naast een manier om contact te leggen met je favoriete streamer ook bedoeld als een extra bron van inkomsten voor livestreamers.

YouTube Super Chat

De kleinste donatie die je kunt doen voor een uitgelicht bericht is 5 euro, waarna je chat twee minuten blijft staan. Bij een donatie van 500 euro of meer blijft je bericht vijf uur staan, wat het maximale tijdsbestek is. Mocht de livestream eerder afgelopen zijn dan de tijdsduur van jouw bericht, dan ben je je geld helaas kwijt.

Super Chat geeft verschillende bedragen andere kleurtjes. Kleine donaties krijgen een groen kleurtje, terwijl donaties van over de 100 euro in het rood weergegeven worden. Bedragen daar tussenin worden geel, oranje of magenta gemaakt.

Vanaf 31 januari rolt Google Super Chat uit naar YouTube. Vandaag start een bètatest voor de dienst met een paar van de meest populaire YouTube-livestreamers. Wanneer Super Chat uit is kunnen streamers in 20 landen er gebruik van maken, terwijl toeschouwers in 40 landen donaties mogen doen. Of Nederland tot één van deze twee groepen behoort is nog onduidelijk.

YouTube downloaden

YouTube staat standaard geïnstalleerd op de meeste Android-smartphones. Als je de app niet op je toestel hebt staan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 nodig.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Bron: YouTube Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu