YouTube update brengt minimalistisch uiterlijk en beter multitasken

Redactie
20 augustus 2013, 9:35
1 min leestijd
YouTube update brengt minimalistisch uiterlijk en beter multitasken
youtube

De YouTube-app voor Android heeft van Google een update ontvangen. De YouTube update voert enkele grote veranderingen in de interface van de app door. Zo werkt YouTube voortaan met zogeheten Cards-informatie, bekend van Google Now, en is er een multi-window-feature die je een video in één venster laat bekijken terwijl je de app kunt blijven gebruiken. Ook heeft Google een nieuw icoon voor de app toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

YouTube update brengt nieuw menu

Screenshot_2013-08-20-09-30-00

Naast de standaard bugfixes en snelheidsverbeteringen heeft Google ook een menu toegevoegd met de hamburger-stijl. Dit betekent dat er enkele streepjes onder elkaar aanwezig zijn waar de gebruiker op kan drukken om het menu te openen op kan swipen. Een soortgelijk menu vind je onder andere in Google+.

Andere veranderingen bevatten suggesties voor video’s terwijl je een video bekijkt en de mogelijkheid om het menu te openen en daar je abonnementen en feeds te bekijken. Ook zijn de iconen voor hd en cc van het scherm naar het menu verplaatst. Bij 7 inch-tablet is voortaan ook een geheel voor grote schermen geoptimaliseerd app aanwezig.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

YouTube update downloaden

YouTube voor Android is gratis te downloaden in Google Play. De update wordt, net als vele updates van Google-apps, gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat de update mogelijk niet direct beschikbaar is.

Download: YouTube (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu