YouTube-update verbetert menu’s en introduceert push-notificaties

youtubeGoogle is momenteel bezig met al zijn apps van het minimalistisch design te voorzien. Na een grote update voor Google Hangouts en Gmail  is de YouTube-app voor Android nu ook aan de beurt voor een best fijne opknapbeurt. De YouTube-update verhoogt het versienummer naar 5.1.10. De YouTube-update is inmiddels overal in Google Play te vinden.

De nieuwe push-notificaties brengen je volgens de omschrijving bij de instelling op de hoogte van nieuwe filmpjes die mogelijk bij je interesses passen. Dit is natuurlijk een lichtelijk vage beschrijving, dus je zult even zelf moeten ondervinden hoe Google deze functie in gaat zetten. De knoppen op de cards van filmpjes zijn daarnaast uitgebreid: je kunt nu niet alleen ‘watch later’ aantikken, maar eveneens aangeven waar je de link wilt opslaan en hem eventueel meteen delen.

Verder is er eigenlijk weinig nieuws te vinden in de YouTube-update. Het gaat dus vooral om subtiele verbeteringen die de app net iets fijner maken om te gebruiken. Een andere, enorm kleine, verbetering is bijvoorbeeld dat je nu een bericht krijg als je jezelf op een eigen kanaal wilt abonneren: “Cannot subscribe to your own channel.” Voorheen leek dit wel te gebeuren en meldde YouTube niets.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: YouTube (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.