De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google start uitrol offline kijken in YouTube-app

Gijs Ettes
11 december 2014, 8:59
1 min leestijd
Google start uitrol offline kijken in YouTube-app

YouTube-video’s offline bekijken is vanaf nu mogelijk in de Android-app van de videodienst, als je althans in India, Indonesië of de Filipijnen woont. Dit moet een uitkomst bieden voor gebruikers die niet altijd toegang tot snel internet hebben.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-video’s offline bekijken

De functie om YouTube-video’s offline te bekijken is er eentje die al lang onderweg is. In augustus hintten enkele screenshots al naar de offlinefunctie en nu is hij dus voor het eerst in de Android-app te vinden. De modus biedt gebruikers de optie om video’s lokaal op te slaan om ze later te bekijken, bijvoorbeeld wanneer er geen of een trage internetverbinding aanwezig is.

Filmpjes kunnen maximaal 48 uur worden bewaard, waarna ze automatisch worden verwijderd. Verder hebben gebruikers de mogelijkheid om een maximale resolutie te kiezen voor het cachen van het filmpje. Zoals je hieronder ziet, neemt een hd-video aanzienlijk meer ruimte in beslag dan een filmpje in 360p.

YouTube offline

Wanneer het mogelijk wordt om in ons land YouTube-video’s offline te bekijken met de Android-app is vooralsnog niet duidelijk. Google kiest er momenteel voor om de optie alleen in enkele opkomende landen uit te rollen is, aangezien de vraag naar een offlinefunctie daar stukken groter is.

Download

De huidige versie van Youtube is gratis in Google Play te downloaden. De app is standaard geïnstalleerd op elk Android-toestel, maar je kunt ‘m ook handmatig installeren via onderstaande link.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu